Godset skal ha krevd 10 mill. for Deila

Den nye Celtic-sjefen sa opp avtalen med Strømsgodset

Drammenserne presenterer nytt trenerteam lørdag

NY CELTIC-SJEF: Ronny Deila ble presentert som ny Celtic-manager på en pressekonferanse i Glasgow fredag. Foto: Reuters,

OSLO/GLASGOW (VG) Ronny Deila (38) skal ha blitt så oppgitt og forbannet over et krav fra Strømsgodset på 10 millioner kroner for å slippe ham til Celtic at han sa opp avtalen med umiddelbar virkning.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Deila bekrefter at han sa opp avtalen. Og at det var vanskelig.

- Etter så mange år i Strømsgodset er det masse følelser. Men nå har det endt bra for alle parter, og det er slik jeg ønsker å ha det. Nå er jeg lykkelig, og det er jeg helt sikker på at Strømsgodset også er, sier Ronny Deila.

Etter hva VG erfarer var beløpet av en slik størrelse at Deila følte at drømmen om en overgang til en storklubb i Europa var sterkt truet. Etter hva VG forstår har avtalen en totalramme på fem millioner kroner for å slippe Deila som var under kontrakt til 2016. Men han hadde fått med en klausul i avtalen. At han kunne reise når han fikk et tilbud fra utlandet. Han sa nei til Malmö i vinter. I går sa han ja til Celtic. Og var utrolig stolt.

Spesielt etter at fansen hadde klemt ham og tatt «selfies» i sommervarmen utenfor hjemmebanen.

Klubbpresident Peter Lawwell bekrefter overfor VG at Deila sa opp avtalen med Strømsgodset for å bli manager i Celtic. Han understreker at klubbene er enige. Men han vil ikke oppgi hva skottene betaler.

Strømsgodset-formann Tom Saxegaard sier til VG fredag ettermiddag at han ikke ønsker å kommentere hverken summen drammenserne skal ha krevd for å slippe Deila eller det faktum at treneren sa opp avtalen med klubben.

På vei hjem til Drammen

Deila er på vei hjem til Drammen fredag ettermiddag. Men han vet ikke om han blir å finne på Marienlyst stadion når Strømsgodset møter Haugesund mandag.

- Jeg vet ikke om jeg er der. Nå har ting skjedd så utrolig fort her, sier Ronny Deila.

Strømsgodset-ledelsen forhandlet med skotske Celtic samtidig som Deila ble enig med den skotske storklubben fredag formiddag. Først klokken 15.24 skrev Strømsgodset på sine nettsider at drammenserne hadde blitt enige med Celtic om en kompensasjon for Ronny Deila.

Rundt en og en halv time tidligere ble 38-åringen presentert som ny Celtic-sjef.

- Jeg kan bekrefte at vi bli enige først i ettermiddag, sier Strømsgodset-formann Tom Saxegaard til VG.

- Før eller etter Deila ble presentert på pressekonferansen?

- Nei, det gidder jeg ikke kommentere. Det spiller ingen rolle.

Ble ikke enige på Gardermoen

Så sent som klokken 13 uttalte daglig leder i Strømsgodset, Erik Espeseth, at klubbene ikke var enige om en kompensasjon. Rett etter klokken 12 sendte Celtic ut en pressemelding hvor de bekreftet at Deila er klubbens nye manager.

- Har dere reagert på noe underveis i denne prosessen?

- Jeg tror du skjønner svaret på det selv, men nå er vi enige med Celtic. Det er det som er det viktige. Jeg vil ikke kommentere det noe mer.

De skotske seriemesterne henvendte seg til Strømsgodset tirsdag kveld. Klubbene har siden forhandlet om kompensasjon for treneren som signerte ny kontrakt med drammenserne da han ble linket til Malmö i vinter.

Partene møttes etter det VG erfarer på Gardermoen torsdag ettermiddag. Partene ble ikke enige før Godset-ledelsen forlot flyplassen, men likevel dro Ronny Deila til Skottland i går kveld.

Presenterer ny trener lørdag

Strømsgodset-ledelsen skal ha vært skuffet over at Celtic da ikke ville betale det klubben mener er en anstendig sum for å slippe treneren en måned før klubben for første gang i historien skal ut i Champions League-kvalifisering.

- Dro Deila for tidlig til Skottland?

- Det vil jeg ikke kommentere, sier Saxegaard.

- Men nå er alle fornøyde?

- Nå er vi enige.

Strømsgodsets styreformann sier Deila tar over Celtic umiddelbart. Det betyr at han har ledet sin siste kamp på Marienlyst og at Godset får ny sjef mot Haugesund mandag.

- Dette er en intern prosess vi holder på med nå. Situasjonen er uavklart, sier Saxegaard.

- Så det er ingen automatikk i at David Nielsen «rykker opp» og tar over?

- Nei, nei. Vi jobber på spreng med alternativer. Et nytt team blir helt sikkert presentert i morgen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder