DEN VEIEN?: Kjartansson har planen klar for fremtiden. Foto:Audun Braastad,NTB scanpix

Kjartansson på vei til Kina

VIF: - Har akseptert bud

Skal gi VIF rundt 20 millioner kroner

Investor Trøim har krav på 70 prosent

Vålerenga har akseptert et stort bud på sin islandske toppscorer.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Det er klubbens egen hjemmeside som tirsdag morgen melder at Vidar Örn Kjartansson er på vei til Kina og klubben Jiangsu.

Ifølge nettsiden har Vålerenga akseptert et bud på islendingen, og med det er klubbenes forhandlinger seg i mellom avsluttet. Kjartansson reiser til Kina i dag for å gjennomføre den medisinske testen.

VG vet at når agenter og de islandske klubbene har fått sitt, skal Vålerenga sitte igjen med rundt 20 millioner kroner.

Trøim har krav på 70 %

I Vålerengas kunngjøring står det at investor Tor Olav Trøim gjennom en investor-avtale har krav på 70 prosent av overskuddet. Det er fordi han sørget for at spissen ble kjøpt høsten 2013, for 1,3 millioner kroner.

- Selv om han nå får 70 % av disse pengene, har han ikke akkurat blitt rik på Vålerenga av den grunn, sier daglig leder i Vålerenga, Stig-Ove Sandnes, til VG. Ifølge VGs opplysninger skal imidlertid disse pengene uansett ikke tas ut av klubben.

Han legger til at denne type avtale er ulovlig jamfør FIFA-reglementet fra og med 1. januar i år, men at denne aktuelle avtalen fortsatt var gyldig.

Avslører ikke pris

Klubbene har blitt enig om å ikke offentliggjøre overgangssummen, men Stig-Ove Sandnes hinter tydelig til at det er en solid sum.

- Vi har fått god kontroll over økonomien og vi er derfor ikke tvunget til selge. Men når økonomien i en overgang blir så god og spilleren selv vil gå, da selger vi, forteller han til hjemmesiden.

Han ønsker å takke den kinesiske klubben for "tøffe, men gode forhandlinger". Sandnes sammenligner overgangen med den til Håvard Nielsen, som i 2012 ble solgt til Red Bull Salzburg for drøye 20 millioner kroner.

- Interessant utfordring

Hovedpersonen selv sier at han ser på de sportslige utfordringene som interessante, samtidig som han erkjenner at han selv kommer godt ut av det.

- Det ser bra ut og jeg tror vi kommer til å bli enige om de siste detaljene, sier Kjartansson, også det til VIF-fotball.no.

Han understreker at han er glad for at også klubben kan tjene penger på salget, noe "de fortjener etter å ha satset på meg".

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder