IMPONERTE: Tottenhams Hugo Lloris gjorde flere praktredninger mot Manchester United, som på dette skuddet fra Ashley Young. Foto:Dylan Martinez,Reuters

Lloris stoppet Rooney og co.

van Gaal: - Helt utrolig at vi ikke scorer

Stilte med uforandret lag for første gang på over to år

(Tottenham - Manchester United 0-0) Tottenhams Hugo Lloris (28) sto som en vegg mot Manchester Uniteds giftige angripere. - Vi tapte to poeng i dag, sier Louis van Gaal.

Hanne Skjellum Mueller
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Mange hadde nevnt keeperduellen før oppgjøret mellom Tottenham og Manchester United. Og keeperne skulle også vise seg å bli et viktige. For selv om Wayne Rooney ordnet 3-1 seier over Newcastle for to dager siden, ble bortekampen på White Hart Lane langt tøffere. Mye på grunn av keeper Hugo Lloris, som gjorde en kjempekamp og stoppet Uniteds farlige angripere.

- Han viste i dag at han er en av verdens beste keepere, skryter Tottenham-manager Mauricio Pochettin.

- Jeg er veldig skuffet. Vi var fantastiske i den første omgangen, men man kan ikke vinne om man ikke scorer mål. Det er synd, oppsummerer United-manager Louis van Gaal ifølge BBC.

Gjestene produserte flere gigantsjanser, men franskmannen tok absolutt alt som kom fra både Rooney, Robin van Persie og Juan Mata. Når Harry Kane og co. heller ikke klarte å overliste David De Gea i det andre målet, endte det med 0-0 og poengdeling i London.

- Vi tapte to poeng i dag. Det er helt utrolig at vi ikke scorer i den første omgangen, mener van Gaal.

VG Live:Referat Tottenham - Manchester United.

Uforandret lag

For første gang siden november 2012 - 85 ligakamper, stilte United med det samme laget i to kamper på rad.

– Jeg har ikke så mange muligheter til å endre på laget, for å være ærlig. Men det er også første gang jeg har muligheten til å fortsette uforandret. Vi har ingen flere skader, men vi er nødt til å rehabilitere på kort tid, forklarte United-manageren ifølge United.no før kampen.

Van Gaal er blant dem som har klaget på det tøffe juleprogrammet og understreker at han kunne se at begge lags spillere var slitne i dag. Derfor passer det ekstremt dårlig for United - som ikke har tapt på ni kamper - at Antonio Valenica fikk føling med en skade.

- Han har en lyskeskade, men det er ikke så ille, for vi tok ham av til pause. Så vi får se. Det bør være nok med fire dager til neste kamp, sier van Gaal.

Ballen over streken

Den første omgangen var preget av store sjanser til gjestene. Etter 19 minutter kunne Radamel Falcao sendt United i føringen, men en dårlig avslutning gjorde det enkelt for Lloris.

Tre minutter senere gikk et frispark fra Juan Mata via muren og i stolpen. Ingen klarte å krangle returen over streken og Tottenham fikk til slutt klarert. 24 minutter ut i kampen headet Phil Jones ballen over målstreken, men linjemannen hadde flagget korrekt oppe. Hjemmelaget hadde også sin sjanser, men de var på langt nær like store og like mange som Manchester United sine.

MÅLLØS: Manchester Uniteds Wayne Rooney takker for kampen. Hverken han eller Radamel Falcao (bak) fikk med seg en scoring på White Hart Lane. Foto:AP,

Falcao fikk muligheten igjen etter drøye halvtimen, men heller ikke denne gang klarte han å lure Lloris. Det gjorde heller ikke van Persie, da han fikk stå alene med keeperen etter en nydelig gjennombruddspasning fra Michael Carrick. Før omgangen var over, hadde både Wayne Rooney og Ashley Young hatt store sjanser - men også disse ble reddet av Tottenham-keeperen.

- Det er frustrerende. Vi skapte mange sjanser før pause, men vi hadde ikke dagen foran mål, sier United-stopper Phil Jones.

- Rettferdig resultat

Og kampen jevnet seg mer ut etter hvilen. 10 minutter ut i den andre omgangen, burde van Persie satt ballen i nettet da han fikk stå helt alene på rundt åtte meter. Men nederlenderen fikk ikke summet seg og skuddet gikk langt over. Det gjorde også forsøket fra Mata 68 minutter ut kampen.

Lloris var kampens store spiller i den første omgangen. Men heller ikke Uniteds keeper, David De Gea, gjorde en dårlig jobb. Spanjolen, som ble hyllet etter seieren mot Liverpool, viste styrke på skudd fra både Harry Kane, Andros Townsend og Christian Eriksen.

Og det var Tottenham som var farligst frempå i sluttminuttene. Spesielt da Carrick mistet ballen til Kane sju minutter før full tid. I stedet for å skyte, spilte spissen videre til Ryan Mason, som ikke klarte å presse skuddet under tverrliggeren. Også forsøket fra Fredrico Fazio like etter, gikk over mål.

Dermed endte det målløst i storoppgjøret mellom Tottenham og Manchester United og for tredje gang på rad delte lagene poengene.

- Den andre omgangen var bra og vi var bedre enn dem, så etter 90 minutter er det et rettferdig resultat. Vi viste at vi er solide, sier Spurs-manager Mauricio Pochettino ifølge klubbens Twitter-profil.

Premier LeagueSesong 2019/2020

PosLagSVUTM+/-P
1AFC Bournemouth00000000
1Arsenal00000000
1Aston Villa00000000
1Brighton & Hove Albion00000000
1Burnley00000000
1Chelsea00000000
1Crystal Palace00000000
1Everton00000000
1Leicester City00000000
1Liverpool00000000
1Manchester City00000000
1Manchester United00000000
1Newcastle United00000000
1Norwich City00000000
1Sheffield United00000000
1Southampton00000000
1Tottenham Hotspur00000000
1Watford00000000
1West Ham United00000000
1Wolverhampton Wanderers00000000
Plassering
  • Champions League

Se mer statistikk for Premier League på VG Live »

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder