Brennhete Harry Kane og Tottenham kjørte over Liverpool

(Tottenham - Liverpool 4-1) Målmaskinen Harry Kane (24) hadde ennå ikke scoret seriemål på Wembley denne sesongen, men forsvarsspillet til Liverpool ga spissen strålende arbeidsforhold.

24-åringen ble en pest og en plage for keeper Simon Mignolet og resten av den vaklende forsvarsrekken til Liverpool. Kane viste at han er en av verdens aller beste spisser for tiden og tok tilbake teten på toppscorerlisten fra Sergio Agüero med seriemål nummer syv og åtte, i tillegg til en målgivende pasning.

– Utrolig kamp, vi ville starte med høyt tempo og få i gang supporterne. Det var akkurat det vi gjorde, sa Harry Kane til Sky Sports.

Han ble også kvitt det lille spøkelset om at han ennå ikke hadde scoret i en seriekamp «hjemme» på Wembley.

Tidligere i dag: Arsenal ga Everton mer trøbbel

Ingen skade

– Vi kunne nok scoret flere mål, men sånn er fotballen. Jeg synes vi var solide og er veldig fornøyd med kampen, sa Kane.

Det var nok en del Tottenham-fans som fryktet at toppscoreren hadde skadet seg da han gikk av banen på tampen av kampen, men Tottenham-manager Mauricio Pochettino sa etter kampen at Kane kun var sliten.

Liverpool-manager Jürgen Klopp var langt nede etter braktapet:

– Hele kampen og resultatet var vår feil. Vi gjorde det altfor enkelt for dem. Det var skikkelig dårlig forsvarsspill, alle baklengsmålene skal det egentlig være enkelt å forsvare seg mot, sa Klopp.

Lovren i trøbbel

Målfesten i London tok fyr umiddelbart. Fire minutter var spilt da Kane parkerte Liverpool-stopper Dejan Lovren, dro ballen forbi keeper og satte inn 1-0 med venstrebeinet. Åtte minutter senere kontret de inn 2-0. Lovren bommet helt da han skulle heade vekk ballen, Kane satte fart og serverte Heung-Min Son - hjemmelaget hadde doblet ledelsen.

– Vi fortjente å vinne og det tidlige målet var veldig viktig for oss, sa Son.

Han traff tverrliggeren like etterpå, i stedet for 3-0 var det Liverpool som reduserte da Mohamed Salah var fri i bakrommet og sendte ballen i mål via stolpen.

Men det var Spurs som var det giftigste laget på Wembley. Og Liverpools vaklende forsvar gjorde det behagelig for dem. Etter en halvtime måtte Lovren av banen, sannsynligvis fordi han var skadet. Men det svekket neppe Liverpool i det som må ha vært en av Lovrens verste kamper i den røde drakten.

Fikk du med deg? Mourinho flørter med PSG

LEGENDEN: Argentinske Diego Maradona var på plass på Wembley for å få med seg søndagens kamp. Foto: Glyn Kirk AFP

Toppkamp til helgen

Rett før pause fikk Tottenham frispark, det ble headet vekk i første omgang, men havnet rett i returrommet der Dele Alli banket til på volley - 3-1!

Les også: Mourinho rystet av spiller-intervju

I andre omgang kom aldri Liverpool nærmere sin motstander, de hadde riktignok et skudd i tverrliggeren, men Klopp så svært resignert ut langs sidelinjen. Kane la på til 4-1 rett før timen var unnagjort. Keeper Mignolet var ute og rotet i feltet og klarte ikke å holde ballen. Til slutt landet den hos Kane som enkelt satt inn kveldens andre.

Tottenham går opp på 3. plass med 20 poeng, det samme som Manchester United, dog med litt svakere målforskjell. De to lagene dunker sammen til toppkamp på Old Trafford lørdag. Liverpool blir liggende på 9.plass.

Kommentar: Premier League slår tilbake

PS! Det ble satt ny tilskuerrekord i Premier League denne søndagen. 80 827 publikummere var på plass for å se Tottenham - Liverpool.

Saken oppdateres!

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder