FORBANNET: John Arne Riise, her fra presentasjonen som ny Aalesund-spiller i mars 2016, er svært lite fornøyd med det han ser fra gamleklubben. Foto: Fredrik Solstad VG

John Arne Riise hudfletter Aalesund: – Burde skamme seg

OSLO/LILLESTRØM (VG) (Lillestrøm – Aalesund 4-0) Det ydmykende tapet mot LSK, som var Aalesunds 13. strake kamp uten seier, fikk begeret til å renne over for John Arne Riise (37).

 • Arilas Berg Ould-Saada
 • Øyvind Herrebrøden

Artikkelen er over to år gammel

Den tidligere landslagsstjernen følger nøye med på gamleklubben, hvor lillebror Bjørn Helge fortsatt spiller, og legger i kjent stil ingenting imellom på Twitter etter 4-0-tapet mot Lillestrøm.

– Må det ryddes opp! Bli kvitt spillere som ikke bryr seg, som ikke blør for drakta! Fryktelig å se på enkelte som går og daffer rundt, skriver Riise.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay

Bakgrunn: Aalesund ble ydmyket av Lillestrøm

– Spark ned noen!

– Skulle ha filleristet enkelte utpå der om jeg spilte selv eller var trener! Totalt uakseptabel oppførsel fra enkelte! Burde skamme seg! Alle kan ha dårlige dager. Misse pasninger.. Men løp da! Vis noe! Spill med hjertet! Guts!! Krig! Spark ned noen! Vis et eller annet, raser den gamle Liverpool-profilen videre.

Han langer også ut mot midtstopper Kaj Ramsteijn og trener Trond Fredriksen. Riise mener sistnevnte «ødelegger alt av selvtillit hos spillerne».

Her kan du se høydepunktene fra Aalesund-tapet:

Aalesund-tapet forlenger klubbens rekke med kamper uten seier til 13. Trond Fredriksens menn har ikke tatt tre poeng i Eliteserien siden den 25. juni da de slo Odd 5-1.

Les mer: Kommunistene til angrep på RBK-motstander

Ydmykelsen på Åråsen sender tangotrøyene nærmere nedrykk til Obos-ligaen. Med tre kamper igjen å spille ligger de på 15. plass med 26 poeng. Det er to poeng opp til kvalik-plass, hvor Sogndal befinner seg, og fem poeng til første trygge plass (Tromsø med 31 poeng).

Se intervju med preget Bjørn Helge Riise:

TV 2-Riise: – Beksvart

Aalesund-problemene blir ikke mindre når man ser hvilke motstandere som venter i de tre siste kampene: Serieleder Rosenborg (hjemme), tredjeplass Sarpsborg (borte) og fjerdeplass Strømsgodset (hjemme).

– Det ser beksvart ut, konstaterer TV 2-profil og Aalesund-supporter Arill Riise, som for øvrig ikke har noen forbindelse med John Arne og Bjørn Helge Riise.

AAFK-FAN: TV 2-profilen Arill Riise. Foto: Hallgeir Vågenes VG

– Det har lenge vært klart at noe har vært riv ruskende galt. Nå må vi forberede oss på et liv i Obos-ligaen, sier nyhetsankeret.

Les også: Moa må opereres – ute i lang tid

– Er du enig med John Arne Riise i at spillerne viser uakseptabel oppførsel på banen?

– Vi savner jo større innsats, men jeg tror ikke vi har hatt spillere som er gode nok. Vi har ikke sterk nok eller stor nok stall.

– Er Aalesund dømt til nedrykk nå, med det tøffe kampprogrammet som gjenstår?

– Jeg kan ikke se hvordan vi skal klare dette, men under har jo skjedd før. Man får bare sitere Nils Arne Eggen: «There's hope in a hanging snore», sier Arill Riise.

– Det er flaut

Det var trykket stemning i Aalesund-leiren etter nok en nedtur på banen. Kaptein Bjørn Helge Riise så ut til å slite med å holde tårene tilbake i det direktesendte intervjuet med Eurosport like etter kampslutt. Når han litt senere får spørsmål fra VG om hvordan det er å være Aalesund-spiller akkurat nå, sier han:

– Vil du at jeg skal svare på det? Det er ræva, rett og slett. Jeg er så irritert, frustrert, lei meg, flau, alle ord du kan tenke deg.

Han tror ikke en formasjonsendring kan løse lagets problemer.

– Vi har spilt 4-4-2, vi har spilt 5-4-1, vi har spilt mange forskjellige formasjoner. Men jobben må gjøres uansett, vi må tette igjen. Det skjer ikke, sier Riise.

– Ser dere ut som et lag som vil vinne?

– Jeg vet ikke. Jeg føler det sånn ute på banen, men om folk utenfra ikke synes det, det vet jeg ikke. Jeg vil at folk skal vite at det er ingen av oss som kommer hit og har lyst til å tape og ikke vinne.

Slik reagerer Trond Fredriksen etter kampslutt:

Mot et fysisk sterkt Lillestrøm prøvde Aalesund ofte å slå lange baller opp mot sin greske spisskjempe Athanasios Papazoglou, som utrettet lite mot røslige Frode Kippe og Marius Amundsen. Aalesund-trener Trond Fredriksen innrømmer at det kanskje ikke var riktig oppskrift.

– Lillestrøm er ikke noe lag du kan begynne å klinke langt mot. Ja, Papazoglou er god i luften, men det er jammen meg midtstopperne til Lillestrøm også. Å ligge og klinke langt mot ham mot Lillestrøm er ikke noen genial plan, sier han til VG.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt66002461818
2Molde6510167916
3Kristiansund6240159610
4Brann6312910-110
5Strømsgodset62319909
 • Champions League-kvalifisering
 • Europaliga-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Mer om

 1. Eliteserien
 2. Aalesund FK
 3. Lillestrøm SK

Flere artikler

 1. TV 2-Arill etter AaFK-nedrykket: –  Tøys at vi havner der vi gjør

 2. Fredriksen nekter å trekke seg etter Aalesund-nedrykket

 3. Bjørn Helge Riise etter elleve kamper uten seier: – Begynner vi å peke fingre, er vi ferdige

 4. Pluss content

  Analyse: Dette bør Aalesund gjøre nå

 5. Sportssjefen som er med og avgjør AaFK-trenerens skjebne: – Vi er ved et veiskille

Fra andre aviser

 1. Riise om AaFK-spillerne: – Burde skamme seg

  Aftenposten
 2. John Arne Riise åpen om hvordan han opplever situasjonen i AaFK: – AaFK bør bytte trener ved sesongslutt

  Aftenposten
 3. Riise og Mos tilbake i startelleveren i AaFKs viktige kamp

  Aftenposten
 4. John Arne Riise åpen om hvordan han opplever situasjonen i AaFK: – AaFK bør bytte trener ved sesongslutt

  Fædrelandsvennen
 5. Minnene som gir «Mos» fornyet sjøltillit

  Aftenposten
 6. «Tidenes blåmandag for AaFK»

  Aftenposten

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder