SLAPP JUBELEN LØS: Anthony Elanga scoret Manchester Uniteds første mot Brentford. Det var hans andre scoring i Premier League.

Stjerneskuddet Elanga: Kan velge mellom tre landslag

Den unge svensken Anthony Elanga (19) er i ferd med å få sitt store gjennombrudd i Manchester United. Det blir lagt merke til, også i internasjonal fotball.

Av 

Rolf Brown

 og 

Publisert:
 • Her er lørdagens oddstips!

Anthony Elanga har fått flere og flere muligheter etter at han takket for tilliten med scoring i den aller siste kampen i 2020/21-sesongen, og i 3-1-seieren over Brentford scoret han sitt første for sesongen.

Den unge svensken har vist seg frem med noen gode prestasjoner og er i ferd med å bli en liten favoritt hos Manchester Uniteds midlertidige manager Ralf Rangnick, som etter Brentford-kampen roste Elanga, og sa at det var «uaktuelt» å sende ham på lån.

BLITT EN FAVORITT: Manchester Uniteds midlertidige manager Ralf Rangnick (t.h.) har fått sansen for Anthony Elanga. Her gir han 19-åringen noen instruksjoner under kampen mot Brentford.

Og gode prestasjoner i FA-cupen og i Premier League blir naturligvis lagt merke til, og nå starter debatten om 19-åringens landslagsfremtid.

Elanga er nemlig ikke knyttet til et landslag ennå. Han kan velge mellom tre nasjoner å representere:

 • Sverige, landet han er født i
 • England, ettersom han har bodd der siden 12-årsalderen
 • Kamerun, ettersom faren Joseph er derfra

Elanga har representert Sverige på U17- og U21-nivå, og står blant annet med syv scoringer på åtte U21-landskamper, men har altså ingen A-kamper, hvilket kreves for å bli knyttet til et landslag.

Elangas far, Joseph, var også profesjonell fotballspiller i sin tid. Han spilte blant annet i Hellas, Sverige og Danmark før han la opp i 2011, og fikk også 17 kamper for Kameruns landslag.

Men Manchester United-talentet har hintet om at det er Sverige-spill som frister mest: I sommer avslørte han at svenskenes landslagstrener Janne Andersson hadde tatt kontakt, og Elanga har selv sagt at «det ville være en stor ære» å spille for Sverige.

Og i Sverige er de optimistiske: Stefan Pettersson Sveriges Fotballforbund sier

– Han vet nok hva vi i Sverige tenker om han, sier Stefan Pettersson i Sveriges Fotballforbund til Aftonbladet.

VG-tips: Man.Utd. - West Ham

* Kampen om Champions League-plass er det mye av dette oppgjøret handler om. West Ham holder med sine 37 poeng i den lukrative 4.plassen det er snakk om. Men med én kamp mer spilt og to poeng foran Manchester United.

* Sistnevnte kommer fra en 3-1-onsdagsseier over Brentford som nok ikke var like komfortabel som sifrene forteller. I kampen før var Manchester-klubben opp mot årsbeste borte mot Aston Villa, før det hele raknet utover i andre omgang (2-2). Og her er vi ved kjernen ved Man.Utd. under Ralf Rangnicks styre: Det er så mye hit og dit at de har blitt et utfordrende spillobjekt.

* West Ham hadde sikret seg fire seirer på rad i alle turneringer før de røk på et 2-3-hjemmtap for Leeds sist søndag. Hammers må riste av seg den skuffelsen raskt, og det var tross alt den sjette strake kampen med minst to West Ham-scoringer. Og så har de hatt hele uken til å lade opp.

* Uavgjort til 3,65 i odds er vårt HUB-forslag. Begge Lag Scorer til 1,58 i singleodds er et spillalternativ. Spillefristen er kl. 15.55 og TV2 Sport Premium sender kampen.

Publisert:

VG er e-kommisjonær og har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping. Oddstips gir inntekter basert på historisk e-kommisjonær-omsetning. Norsk Tipping har ikke innflytelse på hvordan VG redaksjonelt omtaler innholdet - her står redaksjonen fritt.

Premier League

SVUTMP
1Manchester City38296399267393
2Liverpool38288294266892
3Chelsea382111676334374
4Tottenham Hotspur382251169402971
5Arsenal382231361481369
 • Champions League
 • Europaliga
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykk

Mer om

Tippetips

Premier League

Manchester United

Engelsk fotball

Ralf Rangnick

Flere artikler

 1. Pluss content

  Slik ble Anthony Elanga Sveriges nye stjerne

 2. Svensk 19-åring reddet Manchester United: Berget uavgjort i Madrid

 3. Ronaldo raste – svensk tenåring reddet United

 4. Debutant Coutinho spolerte kvelden for Bruno Fernandes – Villa greide uavgjort mot Manchester United

 5. Målløse Manchester United sløste med sjansene: – Veldig frustrerende

Fra andre aviser

 1. Svensk 19-åring reddet Manchester United

  Bergens Tidende
 2. Eksperter kritiske til Rangnicks dobbeltrolle: – Det er tullball

  Aftenposten
 3. Ronaldo raste – svensk tenåring reddet United

  Bergens Tidende
 4. Debutant Coutinho spolerte kvelden for Bruno Fernandes – Villa greide uavgjort mot Manchester United

  Aftenposten
 5. Debutant Coutinho spolerte kvelden for Bruno Fernandes – Villa greide uavgjort mot Manchester United

  Bergens Tidende
 6. Målløse Manchester United sløste med sjansene: – Veldig frustrerende

  Aftenposten

Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med Kickback.no