Zlatan-dobbel avgjorde ligacupfinalen: – Det var dette jeg kom for

(Manchester United-Southampton 3-2) Zlatan Ibrahimovic (35) var ikke mye involvert i de første 42 minuttene av den andre omgangen. Så dukket han opp på bakerste stolpe i det 87. minutt og avgjorde ligacupfinalen.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Svensken var anonym i hele den andre omgangen. Han skapte lite og var ikke mye involvert, hverken med eller uten ball.

Frem til det 87. minutt.

Anthony Martial slo ut til Ander Herrera, som fikk stå helt umarkert ved hjørnet av 16-meteren og kunne slå inn uten noe press. Innlegget fant Ibrahimovic på bakerste stolpe, og 35-åringen headet inn 3-2 bak en utspilt Fraser Forster.

Scoringen sørget for at Manchester United vant 3-2, klubbens sjette strake seier på Wembley. United har nå 42 titler og går forbi Liverpool.

3-2-scoringen var Zlatans 26. mål på 38 kamper denne sesongen - flest av alle spillere i Premier League, og hans sjette scoring på de siste fem kampene i cupfinalesammenheng for PSG og United.

– Det var dette jeg kom for. Jeg kom for å vinne og jeg vinner, sa matchvinneren til Sky Sports etter kampslutt.

– Han vant kampen for oss, han var fremragende. Zlatan gjorde forskjellen, sa trener Jose Mourinho til samme kanal.

På spørsmål om Ibrahimovic har blitt overrasket over hvor bra det har gått i hans første sesong i England kom det kjapt fra svensken:

– Nei, nei. Dette er hva jeg så for meg.

SEIERSHERRER: Wayne Rooney (i midten) og Manchester United-spillerne med det synlige beviset på at de er ligacupmestere. Foto: Hannah Mckay Reuters

Les også: Zlatan hylles for formen: – Det er utrolig

I tillegg var det svenskens tredje scoring på Wembley som United-spiller. Den første? Scoringen som sørget for at Manchester United vant Community Shield i august.

Seieren gjør nå at Zlatan har vunnet 32 titler - to med de røde djevlene.

– Jeg fortsetter fordi desto mer jeg vinner desto mer tilfredsstilt blir jeg. Du setter mer pris på å vinne jo eldre du blir, alt handler om å vinne og å sanke trofeer.

– Dette er min 32. tittel. Uansett hvor jeg drar vinner jeg.

I tillegg fortsetter Jose Mourinho sin vanvittige statistikk:

*Portugiseren har aldri tapt en engelsk finale: han har nå vunnet fire ligacupfinaler og en FA-cupfinale.

*54-åringen vant også sin ellevte av totalt 13 cupfinaler han har deltatt i siden 2013.

*Seieren gjør også at Jose Mourinho blir den første treneren i Manchester United som vinner et trofé i sin første sesong som trener.

Men selv om det var laget fra Manchester som var de store favorittene før oppgjøret var det Southampton som var best i åpningen.

Zlatan-scoring på frispark etter tvilsom Southampton-annullering

Etter elleve minutter burde - og skulle - Southampton ledet. Cedric var aggressiv og vant ball ute til høyre etter at Marcos Rojo ikke hadde orientert seg, og portugiseren slo inn på bakerste med utsiden av foten.

På bakerste stolpe ventet italienske Manolo Gabbiadini, men kampleder Andre Marriner blåste for offside. Ut ifra reprisene var det vinket for lagkamerat Ryan Bertrand, men han var ikke delaktig i scoringen.

Åtte minutter fikk United mulighet på frispark etter at Oriel Romeu hadde funnet frem saksen og meid ned Ander Herrera. Selv om både Paul Pogba og Ibrahimovic sto klare ved ballen var det ikke vanskelig å se hvem som skulle klemme til fra drøye 20 meter.

Europa League-trekning: Russisk motstand for United

Og svensken viste hvorfor Pogba er andremann i frisparkrekken.

Med et par skritt løpefart hamret Ibrahimovic ballen over muren og i hjørnet. Det var 35-åringens 25. mål på 38 kamper denne sesongen. Scoringen sørget for at Southampton slapp inn sitt første mål på 468 minutter i ligacupsammenheng.

Selv etter Ibrahmovics sin scoring var Southampton gode og hadde mye ball. Men det var de røde djevlene som skulle øke ledelsen etter 38 minutter.

Marcos Rojo kom fra sin venstre back posisjon og dro seg inn i banen før han slapp til Jesse Lingard. Engelskmannen fikk vende opp uten press på 17 meter, og takket for det ved å curle ballen i mål.

Scoringen var Lingards sin tredje på Wembley - han har nå scoret i de tre siste United-kampene på Wembley: i ligacupfinalen, FA-cupfinalen og Community Shield-finalen.

Gabbiadini fikk sin etterlengtede scoring i det som var det siste som skjedde i den første omgangen. James Ward-Prowse fikk ball ute til høyre og slo hardt inn i boks. Foran nesetippen til David de Gea dukket italieneren opp og pirket ballen mellom beina på den spanske målvakten.

Scoringen var Gabbiadinis femte på tre kamper for Southampton.

Fortjent Southampton-utligning

Også etter pause var Southampton gode, og etter 48 minutter fikk de sin velfortjente utlikning.

James Ward-Prowses corner ble stanget unna, men Steven Davis var råsterk i returrommet headet ballen tilbake i boksen. På halvspretten - med Chris Smalling i ryggen - banket Gabbiadini inn utligningen bak en utspilt de Gea.

Southampton var svært nære etter 63 minutter. James Ward-Prowse svingte inn en corner som traff pannebrasken til Oriel Romeu. Den tidligere Chelsea-spilleren knuste Pogba i hodeduell, men headingen gikk i stolpen og ut.

Tre minutter før slutt avgjorde Ibrahimovic kampen med en knallhard heading fra fem meter. Scoringen sørget for Uniteds andre tittel så langt i sesongen, og Zlatans 32. i karrièren.

– Man kan ikke skrive disse manusene, men selvfølgelig er det han, sa Eurosport-kommentator Kenneth Fredheim.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder