MISFORNØYD: José Mourinho bruker mye tid på å klage på Manchester Uniteds tette kampprogram. Det faller ikke i smak hos Roy Keane. Foto: Oli Scarff AFP

United-legende lei av Mourinho: – Aldri hørt så mye søppel

Tidligere Manchester United-kaptein Roy Keane (45) har sett seg lei av klagingen til manager José Mourinho (54).

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Etter at Manchester United tok seg til Europa League-kvartfinale takket være torsdagens 1-0-seier over FC Rostov, brukte Mourinho energien på å kritisere sitt lags tette kampprogram.

– Vi har mange fiender. Vanligvis burde fienden vært Rostov, men vi har mange fiender. Det er vanskelig å spille med ti mann på mandag, det var vanskelig å spille nå, og det blir vanskelig å spille klokken 12 på søndag. Vi har mange fiender, sa Mourinho, som måtte konstatere at superstjernen Paul Pogba måtte ut med en lårskade.

– Vi kommer sannsynligvis til å tape mot Middlesbrough på søndag. Utmattelse har sin pris, sa han.

Les også: Pogba ute både for United og landslaget

Tidligere United-kaptein Roy Keane, som vant syv Premier League-titler og spilte 480 kamper for klubben mellom 1993 og 2005, er ikke imponert over Mourinhos klaging.

– Jeg har aldri hørt så mye søppel i hele mitt liv. Hvorfor må vi høre på det tullet? Det han snakker om, er jo bare fullstendig tøv, sier Keane.

Fikk du med deg Zlatans hælsparkassist som sendte Manchester United videre?

– Han leder en av planetens største klubber, har den troppen og de spillerne, og så fortsetter han likevel å klage på for mange kamper og utmattelse, sier Keane ifølge ESPN.

Les mer: Slik har United-floppen slått tilbake

LEI AV KLAGING: Roy Keane, som i dag er assistenttrener på det irske landslaget. Foto: Leonhard Foeger Reuters

45-åringen er i dag assistenttrener på det irske landslaget, men han følger tett med på Manchester United gjennom opptredener som TV-ekspert på ITV.

– Vi tok nettopp en titt på cuptrekningene de har hatt. De har hatt en enkel vei i cupene, noen veldig heldige trekninger, mange hjemmekamper, og fyren snakker bare tøv, sier Keane.

Lest denne? Mourinho raser mot Pogba-kritikk: – Veldig bekymret

Han mener Mourinho-klagingen ikke er forenlig med en storklubb som Manchester United.

– Jeg har aldri hørt så mye tull i hele mitt liv. Kanskje klubben er for stor for ham, og at han ikke klarer å oppfylle forventningene på kampene. Hvilke kamper? Manchester Uniteds reserver kunne vunnet den kampen, sier Keane om 1-0-seieren over Rostov.

Keane har aldri vært spesielt begeistret for Mourinho. I fjor, da Mourinho ble ansatt som ny Manchester United-manager, sa den gamle midtbanekrigeren følgende:

– Han er ikke min kopp te. Da jeg møtte ham som trener var han veldig irriterende, men det er en personlig greie.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder