HE'S BÄCK: Martin Ødegaard snakket lenge med landslagstrener Lars Lagerbäck før tirsdagens trening i Skopje. Foto: Terje Bendiksby NTB scanpix

Lagerbäck tok medieprat med Ødegaard: – Blir jo mye til tider

SKOPJE (VG) Martin Ødegaard (18) åpnet sin første landslagstrening på 20 måneder med en lang prat med sjefen Lars Lagerbäck (69).

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Den Real Madrid-utlånte unggutten, som skal spille for både A- og U21-landslaget denne neste uken, ble tatt til side av den svenske landslagstreneren i flere minutter før tirsdagens trening.

– Det handlet bare litt om å bli kjent med ham og høre hva han synes om det vi har gjort så langt. Jeg synes alltid det er best å gjøre det mellom fire øyne. Jeg spurte ham blant annet hvordan han opplever mediene, sier Lagerbäck.

Les også: Lagerbäcks plan for Ødegaard

– Vi snakket litt om økten og litt om mediene. Det blir jo mye til tider, men det er sånt som hører med i fotballen, alt det der med oppmekrsomhet og sånne ting. Det bruker jeg ikke så mye energi på, men det er mye som er svart-hvitt. Man må håndtere det også, sier Ødegaard til VG.

Endelig med: USA-sensasjon hentet opp av landslaget

Han har riktignok opplevd mer hektiske dager enn denne tirsdagen i Skopje, hvor det kun er fire journalister og to fotografer til stede. Men landslagstrener Lagerbäck gir uttrykk for at han er forbauset over hvor stort medietrykk unggutten har måttet tåle.

– Etter disse månedene i Norge lurer jeg på: Er det mulig å bygge opp et større press på ham? I så fall er dere gode, sier svensken.

Sjekk helgens frekke Ødegaard-finte:

Spilte på venstrekanten

Ødegaard prøver likevel ikke aktivt å styre unna alle medieoppslagene om seg selv.

– Jeg leser jo aviser og er på sosiale medier, så jeg får med meg mye. Det er veldig svart-hvitt; når det er bra, er det veldig bra, kanskje for bra og for mye positiv oppmerksomhet. Og når det er dårlig, er det kanskje for mye den veien. Men jeg vet hvem jeg skal lytte til, og det er kanskje ikke først og fremst mediene. Folkene rundt meg har et litt mer nyansert bilde på ting. Det blir mye i mediene, men det er viktig å stenge det litt ute, sier han.

Ødegaard har ikke spilt for A-landslaget på nesten 20 måneder. Hans siste opptreden, og niende landskamp til dags dato, var 2-0-seieren over Finland i mars 2016.

– Det er veldig, veldig kult. Det er dette alle norske fotballspillere drømmer om. Det er selvfølgelig stort og morsomt å være tilbake, sier Ødegaard, som like før landslagsuttaket vartet opp med denne lekre assisten:

Landslagsspillerne ankom makedonske Skopje i tur og orden mandag, men trente ikke før tirsdag formiddag. Lagerbäck hadde gitt klar beskjed på spillermøtet at laget må bli mye bedre på innlegg, så dette var fokus under store deler av treningsøkten.

I motsetning til i Heerenveen, hvor han spiller høyrekant og skjærer inn i banen, ble Ødegaard under tirsdagens trening brukt utelukkende på venstre side, hvor han serverte flere presise innlegg inn til angriperne.

– Det er fullt mulig at han kan bli brukt på den siden. Han kan spille både på venstre og høyre. Jeg ser ham i hvert fall som en kantspiller for øyeblikket, sier Lagerbäck, som beskriver Ødegaard som en «positiv og trivelig fyr».

To debutanter

To spillere trente for aller første gang med A-landslaget tirsdag: Morten Thorsby (21) og Pål Alexander Kirkevold (26).

– Det er utrolig morsomt. Veldig morsom første dag som ny, oppsummerer Thorsby.

– Det er overveldende. Man tar seg et pust og tenker at man er veldig heldig og priviligert som får denne muligheten. Jeg har vært spent opp mot samlingen. Jeg kjenner jo ikke så mange her, sier «Mål-Pål».

NYKOMMERNE: Pål Alexander Kirkevold (t.v.) og Morten Thorsby. Foto: Terje Bendiksby NTB scanpix

Norge-troppen inneholder i utgangspunktet 22 spillere, men fire av dem var ikke til stede under tirsdagens trening. Jo Inge Berget og Alexander Søderlund ble værende på spillerhotellet Park Hotel & Spa (fem stjerner) for å trene alternativt. Andrekeeper Ørjan Håskjold Nyland spilte kamp så sent som mandag og ankommer Skopje først tirsdag kveld, i likhet med USA-hiten Ola Kamara, som ble kalt opp i siste liten.

Flere spillere, inkludert Joshua King, har den siste tiden meldt forfall på grunn av skade.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder