Rekord-Agüero sendte Manchester City videre i seksmålsdrama

(Napoli - Manchester City 2-4) Da Sergio Agüero dukket opp og inntok tronen som Citys scoringskonge, hjalp han samtidig til med å forlenge klubbens enorme rekke uten tap.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Ett mål var det Sergio Agüero trengte for å bli Manchester Citys toppscorer gjennom tidene.

Etter 68 anonyme minutter curlet han inn 3-2-ledelse til Manchester City, og ble med det den mestscorende Manchester City-spilleren gjennom tidene med 178 mål i alle turneringer. Dermed går han forbi Eric Brook, som med sine 177 mål har hatt rekorden siden 1940(!).

– Jeg er veldig glad for dette øyeblikket. Jeg er glad fordi laget har hjulpet meg. Dette øyeblikket kommer bare en gang, så jeg skal bare nyte dette, sa Sergio Agüero på et begrenset vokabular på engelsk.

Napoli-Manchester City: Vi fulgte kampen live, minutt for minutt

Argentinerens scoring ble kampens nest siste scoring i en innholdsrik og fartsfylt kamp på Stadio San Paolo i Napoli. City-seieren gjør også at klubbens elleville rekke uten tap er forlenget:

HISTORISK: Med 178 mål er nå Sergio Agüero den mestscorende spilleren i Manchester Citys historie. Foto: Filippo Monteforte AFP

For med 4-2-seieren på Stadio San Paolo har ikke Manchester City tapt en tellende kamp, hverken hjemme eller borte, etter full tid i alle turneringer siden 5.april (1-2 tap for Chelsea).

I perioden fra 5.april til dagens kamp mot Napoli har de spilt 26 kamper, vunnet 19 kamper og blant annet møtt Arsenal, Manchester United, Liverpool, Everton, Chelsea (en gang hver) og Napoli (to ganger).

– Jeg er veldig fornøyd og veldig stolt. I andre omgang var vi gode, og nå kan vi fokusere på Premier League. Det er viktig, uttalte Pep Guardiola etter kampen.

To stopperscoringer snudde oppgjøret

Selv om det var de italienske serielederne som førte an den første halvtimen og fortjent tok ledelsen etter en praktscoring av Lorenzo Insigne, snudde gjestene fra Manchester oppgjøret med to stopperscoringer etter corner:

HER SITTER 1-2: John Stones knuser Christian Maggio i duell og stanger inn 1-2. Foto: Andrew Boyers Reuters

• Ti minutter før pause utlignet Nicolas Otamendi da han knuste Elseid Hysaj i duell og kontant stanget inn 1-1.

• Bare tre minutter etter pause raget John Stones høyest i Napoli-boksen, knuste innbytter Christian Maggio i duell og headet inn 1-2 via tverrliggeren.

Jorginho sørget for balanse i regnskapet etter drøye timen da han var iskald fra straffemerket, men bare syv minutter senere tok Manchester City tilbake ledelsen da Agüero kom alene med Pepe Reina og curlet ballen kontrollert i lengste.

Blytungt for Napoli – tredjeplass i gruppa

På overtid fastsatte Raheem Sterling sluttresultatet til 2-4 i Sør-Italia da han kontrollert banket ballen i venstre hjørne bak en utspilt Reina i Napoli-buret. 2-4-seieren til City gjør at engelskmennene nå er klare for utslagsrundene i Champions League.

– En fortjent seier til City. De har så mye kvalitet i laget, god balanse. Napoli åpnet best, men så tok City over, sa Roar Stokke i Viasport-studioet etter kampen.

For Napolis del ser det nå tøft ut med tre poeng med to kamper igjen å spille. Shakthar Donetsk slo Feyenoord 3-1 og befestet sin posisjon som andremann i gruppa. De har nå ni poeng og møter både Manchester City og Napoli i sine to resterende kamper.

– Ut i fra kampen vi leverer, så var det urettferdig. Det er vanskelig å takle, fordi vi spilte bra mot det beste lag i Europa i store deler av kampen, sa Lorenzo Insigne etter oppgjøret.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder