STÅR OVER: Henrikh Mkhitaryan, som jubler her for mål mot Bournemouth, spiller ikke Europa League-finalen. Foto: IAN KINGTON / AFP

Mkhitarjan mister Europa League-finalen på grunn av konflikt

Arsenal frykter for sikkerheten til Henrikh Mkhitarjan. Derfor står han over Europa League-finalen.

Det bekrefter Arsenal på sine nettsider.

Finalen spilles 29. mai mot London-rival Chelsea i Baku, hovedstaden i Aserbajdsjan.

Mkhitarjan er fra Armenia. Et land som er i konflikt med Aserbajdsjan på grunn av Nagorno-Karabakh-krigen.

– Smerter

– Det er en mulighet som ikke kommer for ofte for oss spillere, og jeg må innrømme at det smerter meg å måtte gå glipp av den, skriver Mkhitarjan på Twitter.

Han sto også over bortekampen mot Qarabag fra Aserbajdsjan tidligere denne sesongen

les også

Krig på 1990-tallet kan hindre Arsenal-stjernen fra å spille finalen

– Det er en veldig lang konflikt på grunn av Nagorno-Karabakh-området. Juridisk ligger Nagorno-Karabakh i Aserbajdsjan, men i praksis er det uavhengig og tett knyttet til Armenia. Det er en sår konflikt i begge land, og samfunnet oppdrar til dette fra ung alder. Derfor får vi slike resultater som dette, forklarer Lene Wetteland, Armenia-ekspert i den norske Helsingforskomité.

Det europeiske fotballforbundet sier i en uttalelse at det respekterer avgjørelsen om at Mkhitaryan blir hjemme.

– I samarbeid med Arsenal FC har UEFA søkt og mottatt forsikringer rundt spillerens sikkerhet i Aserbajdsjan fra landets øverste myndigheter. Som følge av disse garantiene ble en utfyllende sikkerhetsplan utarbeidet og overrakt klubben, skriver UEFA.

– Burde ikke fått finalen

Aserbajdsjans idrettsminister Azad Rahimov sa nylig at det ikke ville bli problemer rundt Mkhitarjan deltakelse i kampen.

– Aserbajdsjan burde ikke fått finale på grunn av at det er et diktatur. De har slike arrangementer for å pynte på fasaden, mens de samtidig fengsler journalister og har mange politiske fanger, sier Wetteland.

les også

Alexis Sánchez ber om unnskyldning til United-fansen

– Til tross for det vanskelige forholdet mellom Aserbajdsjan og Armenia, kan Mkhitaryan spille i europaligafinalen i Baku, sa Aserbajdsjans utenriksdepartementets talskvinne Leyla Abdullajeva til nyhetsbyrået AFP.

PS! Arsenal og Chelsea har også uttrykt misnøye med at kun 6000 tilskuere fra hver klubb får tilgang til kampen i Baku, grunnet at flyplassen i byen har begrenset kapasitet.

Slik kom Arsenal seg til finalen:

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder