FULGT: Sarpsborg 08-midtbanespiller Kristoffer Zachariassen, her med Jonathan Lindseth på ryggen, er svært ettertraktet i Trondheim. Foto: Christoffer Andersen / NTB scanpix

VG erfarer: RBK kontaktet Sarpsborg 08 om Zachariassen – fikk avslag

Rosenborg siste fremstøt på Sarpsborg 08-spilleren Kristoffer Zachariassen er trolig også det siste. Trønderne skal, etter det VG erfarer, ha fått blankt avslag på sin forespørsel.

– Det har vært interesse for våre spillere i sommer. Det har det også vært de siste dagene, men det blir ikke solgt noen spillere nå, sier sportssjef i Sarpsborg 08, Thomas Berntsen, til VG.

Han vil ikke bekrefte hvilke spillere det er snakk om eller hvilke klubber som har vist interesse, men VG vet at Rosenborg skal ha fått klar beskjed om at Sarpsborg 08 er lite interesserte i å lytte til eventuelle bud.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

Tidligere denne uken skrev TV 2 at trønderne hadde ville ha Zachariassen. Dette skal ha materialisert seg i form av dialog torsdag, men det skal ikke ha kommet et konkret bud, får VG opplyst.

– Ingen av spillerne som har figurert, hverken i startelleveren eller som innbytter, forsvinner, sier Berntsen til VG.

Før sesongen skrev TV 2 at RBK ikke var villige til å betale de 20 millioner kronene Sarpsborg 08 krevde for Zachariassen.

PÅ BRAKKA: Kristoffer Zachariassen i pressesonen på Lerkendal som Sarpsborg 08-spiller. Han blir etter alt å dømme ikke Rosenborg-spiller i dette vinduet. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

På direkte spørsmål om Sarpsborg 08 kommer til å avslå alle bud uansett pris, svarer Berntsen følgende:

– Jeg seg for meg det bildet når ulven blåser ned huset til de tre små grisene. Kommer det et monsterbud, så må styret vurdere det, sier han, før han raskt legger til:

– Men det kommer ikke til å komme.

Sarpsborg 08 har hentet smått utrolige 21 spillere det siste året. Til Sarpsborg Arbeiderblad sier Berntsen at det ikke blir flere kjøp.

les også

Rosenborg tjener rundt 14 millioner kroner på Molde-exit

For Rosenborgs del er det Europa League-trekning i fokus. Den skjer fredag klokken 13.00.

– Publikumsmessig er det Manchester United eller Arsenal, men vi har mest fokus på det sportslige og dermed lag så vi har mulighet til å gå videre, svarer daglig leder Tove Moe Dyrhaug på spørsmål om «drømmemotstander».

Overgangsvinduet stenger ved midnatt lørdag kveld, dagen før det TV Norge-sendte supersøndag-møtet mellom Vålerenga møter Rosenborg klokken 20.00.

Sportssjef i Rosenborg, Stig-Inge Bjørnebye, har foreløpig ikke besvart VGs henvendelse.

PÅ SPILLERJAKT: Sportslig leder i Rosenborg, Stig Inge Bjørnebye, har sjekket mulighetene for å hente Kristoffer Zachariassen til Trondheim. Foto: Wold, Ole Martin / NTB scanpix

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde25175357243356
2Bodø/Glimt24146454342048
3Odd2513663932745
4Rosenborg2511863931841
5Viking2511774334940
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder