STILTE OPP: Tore Reginiussen var en av få fra Rosenborg som tok seg tid til å prate med mediene utenfor Lerkendal, dagen etter at trønderne hadde tapt 0–3 i Molde. Foto: Mats Arntzen

RBK-profiler unngikk pressen dagen derpå: – Vi er lei oss

TRONDHEIM (VG) I tur og orden forlot RBKs mest prominente spillere Lerkendal uten å prate med de fremmøtte mediene. Veteranen Tore Reginiussen og hovedtrener Eirik Horneland forteller at stemningen er trykket.

Mens Nicklas Bendtner satte seg i en svart Mercedes og forsvant, sa André Hansen pent «nei takk» til å stille til intervju før han fôr av gårde på sin tråsykkel.

Kaptein Mike Jensen forsvant. Det samme gjorde Pål André Helland.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

– Det går på stoltheten løs nå. Vi har fått testet styrke og karakter. Vi sliter med å finne ut av det. Prestasjonen i Molde gjør vondt. Vi er lei oss for alle vi har skuffet, sa veteranen Tore Reginiussen (33), som til tross for at han hadde dårlig tid, tok seg tid til å snakke med mediene.

les også

Eurosport-reporter ble nektet å prate med Rosenborg

Det samme gjorde Eirik Horneland. Til tross for at presset på RBKs hovedtrener øker i takt med de svake resultatene, stilte 44-åringen rakrygget opp utenfor Lerkendal – slik han har gjort hele veien.

– Jeg opplever at jeg har tillit. Men jeg tenker ikke på det. Man er nødt til å vinne for å få levetid i Rosenborg. Nå handler det om å senke skuldrene. Vi må våge og vinne, sa Horneland til VG.

– Føler du at du har spillernes tillit også?

– Det må du nesten spørre de om. Jeg har sittet en fotballgarderobe jeg også når det går dårlig, og da begynner man å kikke litt rundt seg. Da handler det om å få samlet det, så det ikke spriker for mye i alle retninger.

PRESSET: Eirik Horneland måtte nok en gang svare på spørsmål om sin egen fremtid utenfor Lerkendal mandag, uten at det påvirket humøret og høfligheten i møte med de fremmøtte journalisten. Foto: Mats Arntzen

Horneland-favoritten David Akintola, som ble med Horneland til RBK etter en sterk sesong i Haugesund i fjor, var en av to spillere som pratet med pressen.

– Jeg håper han blir. Atmosfæren vil bli bedre og alt vil endre seg. Alle er triste nå, sier 23-åringen til VG.

les også

Horneland etter tidenes dårligste RBK-start: – Blytungt

Akintola fikk 32 minutter i 0–3-tapet for Molde søndag. Mens spillerne som startet kampen hadde restitusjonsøkt, trente nigerianeren på gress sammen med Gjermund Åsen, Alexander Søderlund og co.

– Det har vært en veldig tøff dag. Jeg tenker bare på å komme tilbake på trening i morgen. Presset er veldig stort. Akkurat nå må vi bare jobbe med hverandre, og få frem positivitet.

les også

Adressa-kommentator tviler på Horneland-sparking

Med to uavgjort og tre tap på sesongens fem første kamper har Rosenborg fått sin dårligste start i serien noensinne. Fjorårets seriemester ligger helt nederst på tabellen.

– Det var en trøblete vinter. Man tar med seg det inn i seriestarten. Det var en dårlig start i Bodø, og så har ikke klart å spille på oss noe selvtillit. Det er vi litt preget av nå. Vi får det rett og slett ikke til, sier Reginiussen.

FORSVANT: Nicklas Bendtner satte seg i sin svarte Mercedes og forlot stadion uten å prate med noen etter mandagens restitusjonsøkt på Lerkendal. Foto: Mats Arntzen

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Aalesund00000000
1Bodø/Glimt00000000
1Brann00000000
1FK Haugesund00000000
1Kristiansund00000000
  • Champions League-kvalifisering

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder