Full forvirring om Griezmann: Vil ha 770 millioner kroner mer

FC Barcelona fastslo fredag at overgangen til Antoine Griezmann (28) fra Atlético Madrid er klar. Men hovedstadsklubben mener at Barcelona betaler 770 mill. kroner for lite - og vurderer å gå rettens vei.

Saken er som følger:

* Franskmannen hadde en utkjøpsklausul på 200 millioner euro - 1,92 milliarder kroner).

* Den 1. juli falt utkjøpsklausulen til 120 millioner euro - 1,15 milliarder kroner.

* FC Barcelona skrev i sin uttalelse fredag at de betaler 1,15 milliarder kroner, fordi avtalen er gjort etter 1. juli.

* Atlético Madrid mener at de skal ha den første summen, som altså tilsvarer 1,9 milliarder kroner, fordi de mener at avgjørelsen var tatt lenge før 1. juli.

* Det er altså en differanse mellom hva Barcelona er villige til å betale til hva Atlético krever, på 770 mill. kroner.

* I meldingen fra FC Barcelona heter det forøvrig at Griezmanns nye utkjøpsklausul er på nær 7,7 milliarder kroner (!).

les også

Veland advarer Ødegaard: – Ikke bare å spasere inn

– Vi vil forsvare våre legitime interesser, skriver Atlético Madrid i en pressemelding.

Klubben uttrykker også at den ikke er fornøyd med måten FC Barcelona har håndtert saken på, blant annet at de skal ha snakket med Griezmann uten tillatelse fra Atlético.

Det har vært turbulent rundt Griezmann etter at han tidligere i vår bekreftet at han ville forlate Atlético Madrid. Barcelona meldte fredag at han har skrevet en en femårskontrakt fram til sommeren 2024. Men nå ser det altså ut til at føljetongen ikke er over.

Antoine Griezmann blir trolig presentert for supporterne søndag ettermiddag. Viasports Petter Veland skriver på twitter at det vil foregå for tomme tribuner på grunn av oppussingsarbeid og ferie.

Han kom til Atlético Madrid fra Martin Ødegaards nye klubb, Real Sociedad i 2014. Ifølge AS tjener Real Sociedad 230 millioner kroner på Griezmann-overgangen (ut fra en overgangssum på 120 millioner euro).

les også

VG viser Martin Ødegaards Real Sociedad-debut

Pluss content

I hovedstadsklubben har Griezmann scoret 133 mål på 256 opptredener.

Antoine Griezmann er etter hvert blitt 28 år, men får altså en kontrakt på fem år. I sin pressemelding understreker Barcelona at franskmannen er en anvendelig spiller som kan spille hvor-som-helst i angrep.

Barcelona har til nå i sommervinduet hentet Neto, Frenkie de Jong og Griezmann. Ryktene går om at de har også Matthijs de Ligt og Neymar i sikte. Men ifølge Algemeen Dagblad er de Ligt på vei til Torino for å signere for Juventus.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder