Brann buet av banen mot Mjøndalen: – Det går ikke

(Brann – Mjøndalen 0-0) Mjøndalen parkerte den berømte bussen på Brann stadion og fikk uttelling i form av ett poeng. Brann ble på sin side pepet av banen, både til pause og ved fulltid.

– De buer på oss til pause, og det er jeg ikke fornøyd med i det hele tatt. De roper «krever innsats», men det er ikke det det går på. Det går ikke på innsatsen, for vi tar løpene, men vi klarer ikke helt skape de store sjansene. De kan bue på slutten fordi vi ikke vinner, men ikke til pausen. Det går ikke, sier Brann-angriper Veton Berisha til Eurosport, og ber egne fans «tenke seg om».

Han er imidlertid klar på at 0–0 mot Mjøndalen ikke er godt nok.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

– Altfor dårlig. Det er en kamp vi bør vinne. Vi har mye ball, men klarer ikke skape de helt store sjansene, sier Berisha.

På den andre siden sto en glad MIF-trener. I pausen beklaget han den kjedelige fotballen, men mener at det er Brann som må stå for underholdningen i Bergen.

– Jeg synes vi forsvarer oss godt. Brann har få målsjanser. Så må vi spille litt sånn. Vi ønsker ikke å spille sånn, for det blir en møkkakamp. Men vi fikk et poeng, så vi er fornøyd, sier Vegard Hansen til Eurosport.

VG Live: Omfattende referat fra kampen her!

les også

Bamba beklager Brann-bråket: – Lei meg for det som skjedde

Han sendte sine gutter ut i en 5-3-2-formasjon mot gullkandidat Brann og fikk kampen inn i sitt spor. De første 45 minuttene ble det ikke skapt en eneste sjanse, hverken til Brann eller Mjøndalen.

Kanskje skulle Amer Ordagic hatt straffe da han ble tatt av Joakim Olsen Solberg litt før halvspilt førsteomgang, men dommer Tom Harald Hagen sto godt plassert og vinket spillet videre.

– Han touchet meg, men jeg vet ikke om det var straffe, sier Brann-spiller Ordagic selv til Eurosport.

I den andre omgangen tok underholdningsverdien seg noe opp.

Veton Berisha kom tidlig til en halvsjanse, og Brann så straks farligere ut da Fredrik Haugen kom inn rett før timen spilt. Sistnevnte har også grunn til å føle seg delvis snytt for en assist, for på hans strøkne innleggsfrispark i det 71. minutt headet en nesten umarkert Ordagic utenfor fra kloss hold.

Men uttellingen uteble, og da så heller ikke MIF-trener Vegard Hansen noen grunn til å legge om taktikken heller.

Det kompakte Mjøndalen-laget holdt unna og fikk med seg ett poeng, for øvrig i fjerde kamp på rad, og det bringer dem opp på 13 poeng etter 14 spilte kamper. Det holder også til en 14. plass på tabellen.

Brann ligger på sin side på 5. plass med sine 23 poeng på 15 kamper.

– Det er selvfølgelig surt. Det er skuffende at vi ikke skaper mer, sier Brann-trener Lars Arne Nilsen til Eurosport.

– Forstår du kritikken fra fansen?

– Ja, det er klart de blir frustrert når vi ikke scorer og bare stanger. Da blir fansen litt frustrert, og det må vi bare akseptere, svarer han.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30215472314168
2Bodø/Glimt30159664442054
3Rosenborg301410653411252
4Odd3015784540552
5Viking30138955421347
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder