JOBBET SAMMEN: Martin Ødegaard hadde Zinédine Zidane som trener i Castilla. Nå nærmer nordmannen seg kanskje en gjenforening med den franske legenden i Real Madrid. Foto: AFP / EPA

Zidane til VG: – Ødegaard gjør det veldig bra

MADRID (VG) Zinédine Zidane (47) er imponert over det han har sett av Martin Ødegaard (20) i La Liga denne sesongen.

Den franske legenden hadde ikke uttalt seg om Martin Ødegaards eventyrlige sesongstart i Real Sociedad før han fredag stilte til pressekonferanse før lørdagens kamp mot laget der nordmannen er på utlån.

På spørsmål fra VG om hvordan han vurderer utviklingen til Ødegaard, og hvilket syn han har på fremtiden hans i Real Madrid, svarer Zidane:

– Jeg synes det går bra. Han spiller i et veldig godt lag i La Liga som vi skal møte i morgen. Han gjør det veldig bra og har gjort det siden sesongen startet. Han spiller bra og bidrar mye til laget sitt.

les også

Zidane-biograf: – Han var redd Ødegaard ville bli ødelagt

– Fremtiden hans vil jeg ikke snakke om. Det viktigste er at han har det bra der og spiller bra. Det er bra for Real Madrid, bare ikke i morgen. Da må jeg tenke på å gjøre de riktige tingene for vårt lag, sier Zidane med et glis.

Suksesstreneren, som har ledet Real Madrid til tre Champions League-triumfer, har ikke uttalt seg om Ødegaard siden 2016, da Ødegaard fortsatt spilte på Castilla, Real Madrids andrelag.

Drammenseren har slitt med en skade som har satt Real Madrid-kampen i fare, men 20-åringen har trent for fullt med lagkameratene sine de siste dagene, og meldingene fra Real Sociedad er positive. Hans eventuelle plass i kamptroppen som reiser til hovedstaden, blir bekreftet fredag ettermiddag.

Real Sociedad-trener Imanol Alguacil sier fredag formiddag følgende om Ødegaards skadesituasjon:

- For øyeblikket ser det bra ut. Både Ødegaard og Merino regnes som friske. Slik det ser ut nå, er jeg optimist.

Her er taklingen som har satt Ødegaard ut av spill:

Zidane og Ødegaard utviklet et godt forhold da franskmannen var nordmannens trener i Castilla etter at han ble hentet fra Strømsgodset i 2015. Det viste Ødegaard på Instagram etter at Real Madrid-sjefen sjokkerte fotballverdenen ved å trekke seg fra jobben sin etter 2017/18-sesongen, med tre strake Champions League-trofeer på CV-en.

– Jeg lærte så mye av deg. Stolt av å ha vært en av spillerne dine. Takk for alt, sjef, skrev Ødegaard på sin profil, under et bilde av seg selv og Zidane.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder