SLAKTES: Sarpsborg slaktes etter ny smell. Geir Bakke, her etter tapet mot Odd, er enig i kritikken. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

Jonsson om Sarpsborg spillerlogistikk: – Forkastelig dårlig

SKIEN (VG) (Odd – Sarpsborg 3–0) Sarpsborg har brukt hele 32 spillere denne sesongen. Trener Geir Bakke erkjenner at det ikke er noen ønskelig situasjon.

Det ble et tema under Fotballrunden Direkte på Eurosport søndag. Odd har brukt 20 spillere så langt denne sesongen, mens Sarpsborg har brukt 32, informerte programleder Carsten Skjelbreid.

Ekspert Joacim Jonsson kalte det for både et «sykdomstegn» og «forkastelig dårlig logistikk» underveis i kampen hvor østfoldingene tapte 3–0, og falt ned på bunnen av eliteserietabellen.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

– Helt riktige uttalelser

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

Da VG konfronterte Sarpsborg-trener Geir Bakke med uttalelsene, var han ydmyk.

– Det er helt riktige uttalelser det, startet Bakke og fortsatte:

les også

Marerittkveld for Sarpsborg i Skien: – Det er bare å beklage

– Det er ikke ønskelig å bruke så mange spillere. Vi har hatt skader, og noen har blitt solgt, da har vi måttet hente inn nye. Det er en sesong som har vært vrien for oss. Det har ikke vært lett å håndtere for den som skal hente inn spillere, eller de som skal håndtere alle som kommer inn.

– Det er ikke min filosofi, svarer Odd-trener Dag-Eilev Fagermo på spørsmål om antallet spillere østfoldingene har brukt.

Bryr seg ikke om kritikken

I kampen mot Odd søndag var det kun fire av dem som startet som har en hel sesong bak seg i Sarpsborg-trøya. En av dem er kaptein Joachim Thomassen.

– Hvordan reagerer spillergruppen på så mange endringer?

les også

Ny stor VIF-nedtur: Nå legger Deila press på seg selv

– Det er bare et resultat av at vi ikke har levert godt nok. Da er man nødt til å prøve nye ting. Klubben har valgt å gå den retningen, så får vi se om det gir utslag ved slutten av sesongen, det er det vi håper på, svarer kapteinen.

– Hva tenker du om den kritikken dere nå får som klubb?

– Det bryr vi oss ikke noe om. Det er typisk at den kommer når vi ligger i bunnen. Hadde vi ligget i toppen hadde de mest sannsynlig hyllet det. Sånn er fotballen, forhåpentligvis får vi knipet igjen nebbet på de såkalte ekspertene, avslutter Thomassen.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30215472314168
2Bodø/Glimt30159664442054
3Rosenborg301410653411252
4Odd3015784540552
5Viking30138955421347
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder