SKUFFELSE: Frankrike-spillerne depper etter Tyrkia-scoring. Foran ser vi Olivier Giroud, Paul Pogba og Antoine Griezmann. Foto: FRANCK FIFE / AFP

Sjokktap for Frankrike: - Ingenting positivt

(Tyrkia - Frankrike 2–0) Den regjerende verdensmesteren gikk på en real smell i EM-kvalifiseringen borte mot Tyrkia.

– Det er ingenting positivt å ta med seg fra denne kampen, sier Frankrike-sjef Didier Deschamps ifølge L’Équipe.

Den franske avisen kaller prestasjonen for «bekymringsfull», for et Frankrike som kun har tapt mot Nederland i Nations League det siste drøye året, før de dro til Tyrkia denne helgen.

Til pause sto det 2–0 etter scoringer av Kaan Ayhan og Cengiz Ünder.

Didier Deschamps gjorde to bytter i pausen. Lucas Digne og Blaise Matuidi ble ofret for Ferland Mendy og Kingsley Coman.

Men det hjalp lite. Det var et fullstendig tannløst fransk lag, som ikke hadde noen skudd på mål i Tyrkia.

Mot slutten var Tyrkia-kaptein Burak Yilmaz nære å sette 3–0, men avslutningen alene med Hugo Lloris lurte seg like utenfor. Uansett vant tyrkerne fullt fortjent 2–0.

Frankrike manglet N’Golo Kanté og Bayern München-klare Lucas Hernandez med skade. Men stilte ellers tilnærmet toppet, inkludert navn som Paul Pogba, Kylian Mbappé og Antoine Griezmann.

Nevnte Pogba kan forsvinne fra Ole Gunnar Solskjærs Manchester United denne sommeren:

Med tapet ligger Frankrike som nummer to i gruppa med seks poeng på tre kamper, foran Island på bedre målforskjell. Tyrkia leder med tre poeng.

Det er forøvrig ikke første gang franskmennene leverer svakt i juni i et år det ikke er mesterskap:

Det var ellers få overraskende resultater i EM-kvalifiseringskampene lørdag, men Finland slo til på hjemmebane, hvor de vant 2–0 over Bosnia. Italia, Tyskland og Belgia vant alle komfortabel i sine kamper.

Det var ellers få overraskende resultater i EM-kvalifiseringskampene lørdag, men Finland slo til på hjemmebane, hvor de vant 2–0 over Bosnia. Italia, Tyskland og Belgia vant alle komfortabel i sine kamper.

Rettelse: I en tidligere versjon av denne artikkelen sto det i ingressen at Frankrike var «den regjerende mesteren». Da dette lett kunne tolkes som at Frankrike er regjerende Europa-mester, er dette nå endret til «den regjerende verdensmesteren». Artikkelen ble oppdatert 08.06.2019 klokken 23.15.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder