VISTE UT START-TRENEREN: Starts Kristofer Hæstad reagerer på en avgjørelse fra dommer Svein Oddvar Moen. Haugar-dommeren sendte Stig Inge Bjørnebye opp på tribunen på stillingen 1-1. Foto: Scanpix

Bjørnebye utvist for kriserammet Start

(Start - Aalesund 1-2) Start-trener Stig Inge Bjørnebye fikk marsjordre opp på tribunen. Og da Aalesund satte inn seiersmålet var krisen komplett i Kristiansand.

Andreas Nyheim
ARTIKKELEN ER OVER 12 ÅR GAMMEL

Start avrundet vårsesongen med fire strake tap, og hjemmetapet mot Aalesund lignet en katastrofe.

VG Nett LIVE:Fyldig referat og bilder

For ikke bare ga Start vekk alle poengene etter først å ha ledet 1-0: Trener Stig Inge Bjørnebye ble også vist opp på tribunen. Motstander Aalesund gikk i tillegg forbi på tabellen - og Start er plutselig nede på kvalikplass i eliteserien.

- Nå er vi absolutt i nedrykksstriden. Det er ikke bra. Vi er nødt til å heve oss mange hakk, sier Start-profilen Fredrik Strømstad til TV2.

Sendt på tribunen

UTVIST: Stig Inge Bjørnebye fotografert før kampstart. Utover i kampen sank humøret betraktelig hos Start-treneren. Foto: Scanpix


Trener Bjørnebye ble sendt opp på tribunen like etter at Aalesund utlignet til 1-1. Han reagerte kraftig på en situasjon der Espen Børufsen fikk gult kort, og ga seg ikke før dommer Svein Oddvar Moen tok sitt mest drastiske virkemiddel i bruk.

Etter å ha sneket seg ned på benken nok en gang, for å hente en mobiltelefon, ledet han laget per SMS og telefonkontakt det siste kvarteret.

Men treneren kunne ikke hindre at Tor Hogne Aarøy satte inn sitt andre mål for kvelden. Aarøy våknet skikkelig til etter først å ha misbrukt en kjempemulighet, der han i praksis kunne satt ballen i åpent mål.

To headinger ga like mange fulltreff - som snudde kampen.

- Venter ti mål

Per Joar Hansen ga skryt til sin over to meter høye matchvinner etterpå.

- Klart når du får ballen inn i feltet og han kommer i fart er han vanskelig å stoppe. Det er artig for Tor Hogne at han etter hvert er blitt en målscorer å stole på. Han har fem mål nå, og jeg har gitt beskjed om at han skal opp i ti for at jeg er fornøyd med ham, sier AaFK-trener Per Joar Hansen til TV2.

For Start er det høyst nødvendig at Ole Martin Årst presenterer seg som en redningsmann. Han kan debutere for klubben i neste serierunde. Den nyinnkjøpte spissen fra Tromsø sto over søndag på grunn av tre gule kort i vårsesongen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder