Gutt (16) skadet etter supporterbråk i G19-kamp med syv røde kort i Oslo

En 16 år gammel gutt ble sendt til legevakten etter at det fredag kveld brøt ut full slåsskamp mellom spillere og tilskuere under en G19-kamp i Oslo. Dommeren delte ut hele syv røde kort og måtte avbryte kampen.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

VG har sett video av hendelsen som viser at flere spillere fra det ene laget går til angrep på flere tilskuere. En 16 år gammel gutt skal ha blitt sendt til legevakten etter slagsmålet.

– Jeg kan bekrefte at det var en situasjon, men utover det henviser jeg til fotballkretsen, sier dommeren i den nevnte kampen til VG.

Situasjonen ble oppfattet som så dramatisk at politiet ble tilkalt til stedet.

Operasjonsleder Marianne Heidenstrøm opplyser til VG at politiet vil etterforske saken.

– Det er tatt video av hendelsen, og flere personer på stedet ble avhørt, sier hun.

Flere personer i slagsmål

Ifølge personer som var til stede på kampen, skal G19-oppgjøret ha vært en fotballkamp med stor temperatur fra start til mål.
Allerede tidlig i kampen skal det ha vært en situasjon som endte med klammeri mellom en spiller og en tilskuer.

Senere eskalerte dette fullstendig. Plutselig endte det med et slagsmål der flere spillere og tilskuere barket sammen. Skjellsordene skal ha haglet og flere personer forsøkte forgjeves å hindre spillerne – som skal ha følt seg kraftig provosert – fra å gå til angrep på tilskuerne.

Dommeren valgte å dele ut hele seks røde kort etter situasjonen.

Kampen måtte derfor stoppes før den opprinnelig skulle ha vært ferdig.

VG har ikke lykkes i å komme i kontakt med trenerteamet til laget som i all hovedsak var involvert i tumultene. Lagets kontaktperson opplyser til VG at han ikke var til stede på kampen.

– Vi ønsker ikke å uttale oss om dette før lørdag. Vi ønsker å summe oss litt først, sier han til VG.

Tidligere i kampen ble det delt ut et rødt kort til, slik at totalt syv røde kort ble delt ut i løpet av kampen. Treneren til det andre laget ønsker ikke å kommentere saken overfor VG.

Slo alarm på tinget

I mars tidligere i år skrev VG om at det ble slått full alarm om den stadig økende volden i Oslo-fotballen. Problemet ble oppfattet som så stort at fotballtinget vedtok en ny paragraf som kan straffe lag med poengtrekk.

Styret i Norges Fotballforbund stemte mot forslaget – og fikk kraftig kritikk.

– Dere viser at dere ikke tar det alvorlig når dere ikke kommer med noe alternativt verktøy, var dommen til Readys Marius Gisvold.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder