UTUR-GUTTA: Eirik Ulland Andersen (t.v.) har flest stang ut-skudd denne sesongen med fem. Erling Braut Haaland (t.h.) deler andreplassen med Bård Finne og Bendik Bye. Trioen har fire stang ut. Foto: NTB Scanpix

Ingen har mer uflaks enn Molde og Strømsgodset

DRAMMEN (VG) Molde og Strømsgodset er Eliteseriens suverene «stang ut-lag». Med litt mindre uflaks kunne det sett langt lysere ut for begge.

Molde kunne kanskje vært med i gullkampen, mens Strømsgodset, som ligger på kvalikplass, kunne fått en behagelig høst langt unna nedrykkstresset. VG har nemlig sjekket hvor ofte eliteserielagene opplever «stang ut».

– Uflaks er undervurdert i fotball. Der er jeg ganske tydelig. Vi har hatt mye marginer imot i år, men vi kan ikke sutre av den grunn. Vi må bare steppe opp, og være klare til neste kamp. Men ja, flaks betyr noe i fotball, sier Strømsgodset-trener Bjørn Petter Ingebretsen, kjent som «BP» i Fotball-Norge.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

Denne Marcus Pedersen-varianten glemmer ikke «BP»:

Godset-treneren får presentert VGs tall hentet fra analysebyrået Opta: Molde har truffet metallet hele 20 ganger, mens Strømsgodset er en god ulykkesfugl nummer to med 17 baller i ramma. Så kommer Vålerenga med 13 og Rosenborg med 11.

VG+: Dette gjør Branns gullhelter fra 2007 i dag

Ulland Andersen mest uheldig

Nederst på «uflakstabellen» ligger Haugesund med fem, Tromsø med fire og Sandefjord med tre. Det er forskjell på lagene, for å si det sånn. Se hele listen i bunnen av denne saken.

– Dette forteller meg at vi har truffet stanga mange ganger, men det sier også at vi kan bli bedre til å score. Dette er ikke tall vi skal tenke på nå. Vi har ingen planer om å treffe stanga mot Vålerenga lørdag, sier «BP».

– Vi kan jo synes litt synd på oss selv, men det hjelper oss ingenting, tillegger han.

Her kan du se alle Strømsgodsets stolpetreff denne sesongen:

Siste nytt om RBK og Brann får du i «Gullkampen»

En herlig eliteseriehelg står for tur. Først smeller det i «Derbylørdag» i Drammen der Strømsgodset helst bør slå Vålerenga for å roe egne nedrykksnerver. Søndag bites det negler både her og der. Bodø/Glimt-Stabæk blir viktig for begge lag, mens Lillestrøm kan få litt luft med seier over Ranheim. Brann og Rosenborg avslutter søndagen. Det kommer til å bli stang ut for noen, stang inn for andre.

– Marginer må du gjøre deg fortjent til. Vi har ikke vært flinke nok, og vi skal jobbe hardt for å få dem på vår side, sier Strømsgodsets Eirik Ulland Andersen. I videoen under slår han tilbake mot noen av Godsets kritikere.

Han er Eliteseriens utur-konge med fem baller i stengene.

– Mye av dette handler ikke om udyktighet, men om den siste lille flaksen. Den har vi hatt lite av. Men som sagt: Vi må gjøre oss fortjent til den, sier Godset-profilen når han får se VGs videoklipp av stolpetreffene.

– I fjor rant alt inn for meg. I år er det motsatt. Sånn er det i fotball, sier Ulland Andersen.

Se video: «BP» om trykket: - Det er mye kjør

«Uflakstabellen»:

Flest avslutninger i stenger og tverrligger:

Molde 20
Strømsgodset 17
Vålerenga 13
Rosenborg 11
Stabæk 11
Sarpsborg 10
Kristiansund 10
Start 9
Brann 9
Lillestrøm 9
Odd 7
Ranheim 6
Bodø/Glimt 6
Haugesund 5
Tromsø 4
Sandefjord 3
(Tallene er hentet fra Opta)


PS! Opta operer med 17 treff i stenger og tverrligger for Strømsgodset. VG har gått gjennom høydepunktene fra disse kampene og fant bare 16 treff

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde24165354233153
2Bodø/Glimt24146454342048
3Odd24136538281045
4Rosenborg2411763729840
5Viking2410774133837
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder