Solskjær etter Uniteds femte strake seier: - Jeg gjorde det vanskelig for spillerne

OLD TRAFFORD (VG) (Manchester United-Reading 2–0) Ole Gunnar Solskjær ledet Manchester United til lagets femte triumf på rad i FA Cup-møtet med Reading.

I tredje runde-oppgjøret mot Reading her i Manchester lørdag ettermiddag, spilte ikke hjemmelaget noen spesielt god kamp.

Likevel så en avbalansert Solskjær guttene sine vinne 2–0 etter scoringer av Juan Mata og Romelu Lukaku før pause.

– Jeg gjorde det vanskelig for spillerne med laguttaket. Mange av dem hadde aldri spilt sammen. Reading gjorde det også vanskelig for oss. Vi var ikke dyktige nok i presset, noe som skjer når du har et lag som ikke har spilt nok sammen. Individuell kvalitet gjorde at vi gikk videre, sier Solskjær på en pressekonferanse på Old Trafford etter å ha gjort ni endringer i startelleveren fra møtet med Newcastle sist onsdag.

Spanske Mata satte inn det første målet på straffe, etter at dommeren måtte få hjelp av video – som du kan se her:

Dyrkes som helt

Etter en tøff periode for de fleste med følelser investert i klubben frem til Solskjærs overtagelse som manager 19. desember, er stemningen nå en helt annen i en av Englands stolteste fotballbyer.

Under oppgjøret mot Championship-klubben kunne Solskjær småforkjølet sitte på benken, mens en tettstående, herlig høylytt supporterfraksjon hyllet ham kampen gjennom.

I det 62. spilleminuttet gjorde nordmannen også akkurat som lovet: Han ga en av klubbens unggutter, 19-åringen Tahith Chong, muligheten til å oppfylle ønsket om å spille på «The Theatre of Dreams».

Etter å ha entret den strøkne gressmatten viste Chong seg raskt frem med et herlig steg og et frekt finterepertoar, noe fansen satte pris på.

– Han måtte utpå og prestere. Jeg syns han klarte seg bra. Jeg tror han vil huske denne kampen i lang, lang tid, sier Solskjær.

Sánchez-trøbbel

Mye gikk Solskjærs vei, bortsett fra at Alexis Sánchez forlot banen med skade i andre omgang.

Chileneren, som har slitt stort etter fjorårets overgang fra Arsenal, bidro med målgivende for annen kamp på rad - men gikk av med en trøblete hamstring før slutt.

– Jeg håper det ikke er noe alvorlig, men det er den samme hamstringen han har slitt med tidligere. Vi må vente og se. Forhåpentligvis er han klar igjen til neste helg, sier Solskjær.

Den store testen

Med fem seirer av fem mulige tar Solskjær nå med seg spillere og støtteapparat til Dubai. Treningsleiren er kontroversiell blant annet på grunn av emiratstatens brudd på menneskerettigheter og homofiliforbud, men Solskjær har foreløpig ikke kommentert problemstillingen.

Trolig var treningsleiren planlagt før nordmannen kom til klubben i desember.

Solskjær kommer uansett til å bruke oppholdet til å knytte enda sterkere bånd til en spillergruppe han allerede har uttalt vil bli trent hardt i løpet av Dubai-turen.

Når rødtrøyene kommer hjem til England neste helg, vil det bare være noen dager igjen til det som blir omtalt som Solskjærs første store test som United-manager: Premier League-oppgjøret mot tabelltreer Tottenham i London søndag kveld.

– Den kampen vil gi meg en referanse på hvor vi står i forhold til topplagene. For jeg er ikke fornøyd med en femte- eller sjetteplass, sier Solskjær.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder