VED GODT MOT: Nils Arne Eggen ser fortsatt optimistisk på fremtiden. Foto: Therese Alice Sanne

Nils Arne Eggen fikk fjernet deler av bein nummer to

Trenerlegenden Nils Arne Eggen (77) har vært gjennom det han kaller «nok en vellykket operasjon». Den gamle mesteren er ved godt mot – selv om han nå må bruke to proteser.

– Alt har gått etter planen, operasjonen var vellykket, sier Nils Arne Eggen til VG fra sykesengen på St Olav Hospital i Trondheim.

Eggen fikk amputert deler av den høyre foten, i november i fjor. Men det var ikke nok.

– Jeg har hatt et betennelses-problem i begge beina, sier den gamle mesteren.

les også

Eggen: – Å gå med to proteser skal nok fungere godt

Men etter å ha fjernet, også, deler av det venstre beinet sitt, håper og tror Eggen at smerte-helvetet skal gi seg. Han ble lagt inn på St Olav onsdag i forrige uke, og torsdag gjennomgikk han en operasjon, som var nødvendig.

– Apparatet her på St Olav er veldig bra. Jeg har det fint her, og jeg er optimistisk med tanke på fremtiden. Det trenger ikke være noe verre å gå med to proteser enn med en, mener Nils Arne Eggen - og legger til:

– Planen er at jeg skal klare meg selv, fortsatt, i mange år. Jeg har mange interessere, jeg koser meg med livet, ser mulighetene, ikke problemene - som det selvsagt er mange nok av. I første rekke nå, handler det om å klare å komme seg på do på egenhånd. Men beina er gjort klare nå, uten smerter, til videre utvikling, er Eggens beskrivelse av situasjonen.

Han innser at mengden bevegelser blir begrenset, men det skal ikke stoppe 77-åringen fra å leve et rikt liv, fortsatt.

les også

Ingebrigtsen og Hoftun vil tilgi Eggen: - Vi er ikke bitre

Da VG spør om han skal på rehabilitering, i Klæbu, som i november i fjor, svarer Eggen:

– Jeg er orkdaling. Så jeg vil hjem, hjem til Fannrem, der jeg kan se kirka hver dag, selv om jeg ikke er spesielt religiøs.

– Hvordan har du hatt det på sykehuset?

– Det er mye humør her. Og de ligger i forkant av det meste, så dette går bra, sier Eggen - og så kommer det plutselig et par setninger om alpint, som han ser på TV på sykehuset mens han snakker med VG.

– Han Kjetil André Aamodt, han kjører i dongeribuksa han. Men han vinner likevel. Jeg har alltid likt han Aamodt’en. Vi snakkes senere vi, sier Nils Arne Eggen - og legger på.

Han er fortsatt lik seg - selv uten bein.

Fra arkivet - Eggen mener det må være lov med en fest:

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder