Thomas Lehne Olsen får en kamps karantene for «jævla dommerfaen»

LILLESTRØM (VG) Lillestrøm vurderer å anke Thomas Lehne Olsens karantene på én kamp, som gjør at han må stå over Lillestrøms skjebnekamp mot Start.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Det var Fotballforbundet som på sine nettsider offentliggjorde karantenen på én kamp tirsdag.

Bakgrunnen for straffen er et pauseintervju med Eurosport under kampen mot Vålerenga 2. september. Spissen kritiserte dommerne og brukte karakteristikken «jævla dommerfaen».

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

Disiplinærutvalget skriver i sin beslutning at «Det er på det rene at uttalelsen rammes av begrepet «upassende uttalelser til media» i NFFs reaksjonsreglement.»

Vurderer anke

– Vi har fått dommen og tar den til etterretning. Vi vurderer å anke, sier sportssjef i Lillestrøm, Simon Mesfin, til VG.

– Jeg har ikke noen kommentar til straffen. Jeg vil legge dette bak meg så fort som mulig, sier Thomas Lehne Olsen til VG.

– Hva tenker du om en eventuell anke?

– Det er opp til klubben å avgjøre, svarer spissen kort.

Lillestrøm har tre dager på å anke straffutmålingen. En anke vil ikke føre til midlertidig opphevelse av straffen, opplyser kommunikasjonssjef Yngve Haavik i Norges Fotballforbund til VG.

Så Lillestrøms eneste mulighet for at Lehne Olsen skal kunne spille søndag, er at de vinner frem med en anke, og at den blir behandlet før helgens runde.

– Men kommer det en anke, har ankeutvalget god tradisjon for å handle raskt, sier Yngve Haavik i NFF - og spår dermed at en eventuell LSK-anke vil være behandlet før kampen på søndag.

les også

Eurosport-reporter tar selvkritikk for spørsmålet før Lehne Olsens dommer-utbrudd

Lillestrøm reiser søndag til Kristiansand, i det som blir en nøkkelkamp i nedrykkskampen mot Kjetil Rekdals Start. LSK ligger på 13. plass, mens sørlendingene kun er to poeng bak på 15. plass, en plassering som gir nedrykk.

Der må de altså klare seg uten sin toppscorer som har gjort ni mål i Eliteserien denne sesongen, men som også har gått for tidlig i en rekke anledninger:

Disiplinærutvalget skriver videre at det er to formildende omstendigheter som gjør at han bare får én kamps karantene:

  1. Han beklaget på tidligste anledning, og det uoppfordret.
  2. Intervjuerens oppfølging til en viss grad ha fremprovosert spillerens uttalelser. Eurosports Jonas Bergh-Johnsen har tatt selvkritikk for sitt spørsmål til LSK-spissen.

I 2016 fikk John Arne Riise to kampers karantene etter at hans fornærmelser av dommeren ble plukket opp av et kamera og sendt på TV.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde24165354233153
2Bodø/Glimt24146454342048
3Odd24136538281045
4Rosenborg2411763729840
5Viking2410774133837
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder