KANDIDATER: Mikel Arteta, Luis Enrique, Joachim Löw og Massimiliano Allegri Foto: REUTERS / AP / REUTERS / REUTERS

Dette er favorittene til å ta over etter Wenger: – Krever 150 mill.

Klubbløse Luis Enrique seiler opp som favoritt til å ta opp arven etter Arsène Wenger. Om den avtalen faller i fisk, har London-laget disse alternativene.

Artikkelen er over ett år gammel

• Her er søndagens oddstips

Ifølge franske L’Equipe har Arsenal og eks-Barcelona-manageren allerede innledet forhandlingene – og de går bra.

Luis Enrique skal være fan av Arsenals fotballfilosofi og klubbens verdier, og kan se for seg å lede London-klubben. Han skal imidlertid stille krav om samme lønn som han hadde i Barcelona, om lag 150 millioner norske kroner i året.

Få med deg de ferskeste oddstipsene på Tipster!

Luis Enrique har med det seilt opp som den aller største favoritten til å ta over etter Arsène Wenger, som er ferdig etter 22 år som sjef for Arsenals mannskap. Om det ikke blir noen avtale mellom Arsenal og den spanske manageren, mangler det imidlertid ikke på alternativer.

Massimiliano Allegri, Joachim Löw, Mikel Arteta er blant dem som nevnes i rekken bak Luis Enrique, men listen hos diverse bookmakere inneholder langt flere navn. Patrick Vieira, Carlo Ancelotti, Brendan Rodgers og Rafael Benítez for å nevne noen, og frem til torsdag kunne du også spille på at Ole Gunnar Solskjær (200 i odds) og Kåre Ingebrigtsen (250 i odds) kom til å bli Arsène Wengers arvtager.

Sjansen for at Arsenals neste manager er norsk, er ekstremt liten, men her skal vi gi deg litt info om noen av kandidatene.

Luis Enrique, klubbløs

For øyeblikket klubbløs etter å ha ledet Barcelona i tre sesonger. Det var også der, men på annetlaget, at han startet sin managerkarriere. Dro fra Barcelona B til Roma, nøt ikke nevneverdig suksess der, og gjorde det helt ok med Celta i én sesong før han ble plukket opp av Barca igjen.

Startet fantastisk hos katalanerne med 42 seirer på de første 50 kampene, vant ligaen og Champions League på første forsøk og ligaen også det påfølgende året. Sto igjen med «bare» cupgull i sesong nummer tre, forholdet til stjerne Lionel Messi haltet og han brukte ikke så mange egenutviklede spillere. Ga seg på rett tidspunkt der, men nå bør han være sulten og villig til å prøve seg på ny.

LÆREGUTT: Mikel Arteta (t.v.) lærer av en av de beste, Pep Guardiola (t.h.). Foto: PAUL ELLIS / AFP

Mikel Arteta, Manchester City-trener

Har en høy stjerne i Arsenal etter å ha spilt over 100 ligakamper for Wenger i løpet av fem år. Slet en god del med skader, men var ekstremt respektert i spillergruppen og blant fansen.

Derfor sperret man øynene litt opp da han ble en del av Pep Guardiola og Manchester Citys trenerteam, men har samtidig tilegnet seg verdifull innsikt som en del av Premier Leagues desidert beste lag denne sesongen. Spørsmålet er om Arsenal-jobben kommer for tidlig på 36-åringen.

Joachim Löw, tysk landslagssjef

Har nok fokus på å lede sine tyske stjerner til nok et VM-gull (vant i 2014), men det spørs om han ikke er klar for nye utfordringer selv om han har kontrakt til 2020.

Vært i det tyske landslaget siden 2004 (første to år som assistent), men har ingen voldsom trener-CV på klubbnivå. 58-åringen en outsider til jobben, og det spørs om ikke han først kan ta stilling til den før VM er avgjort for Tysklands del.

KARISMATISK: Massimiliano Allegri. Foto: Alessandro Di Marco / TT NYHETSBYRÅN

Massimiliano Allegri, Juventus-manager

Det sies at Juventus allerede tar høyde for at italieneren forlater klubben til sommeren. Han har ledet laget siden 2014, vunnet ligaen tre ganger og kan ta sin fjerde strake tittel denne sesongen.

Har gått gradene som manager i Italia, trente AC Milan i fire år før Juventus, og kanskje ønsker han seg et utenlandseventyr for første gang. Nevnes også som mulig erstatter for Antonio Conte i Chelsea.

VGs tips: Begge lag scorer

Søndag er det duket for Arsenal mot Manchester United, men her er det først og fremst ære det spilles om. Vi tror at det kan gjøre kampen mer åpen, selv om José Mourinho og hans United ikke har spilt festfotball i det siste.

Arsenal er på sin side ute etter å gi Wènger en verdig avskjed, og har fått ut fingeren offensivt de siste fem. Står med 4–0–1 og nesten tre mål i snitt, men kommer nok til å spare en del med tanke på det viktige Europa League-returoppgjøret mot Atlético (1–1 i første kamp).

Vi går for et spill på at begge lag scorer til 1,70 i odds. Spillstopp er 17.25 og kampen kan du se på TV 2 Sport Premium.

Kommersielt samarbeid

VG har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping, som innebærer at VG får en andel av inntektene fra spill i regi av tippeselskapet på våre plattformer. Norsk Tipping har ingen innflytelse på temavalg eller innhold, som utelukkende er basert på redaksjonelle vurderinger.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool29271166214582
2Manchester City28183768313757
3Leicester City29165858283053
4Chelsea29146951391248
5Manchester United29129844301445
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder