SKUFFELSE: Landslagssjef Gareth Southgate trøster kaptein Harry Kane etter tapet for Kroatia i semifinalen. I engelske medier får de likevel skryt for å ha gjort nasjonen stolt. Foto: Bjørn S. Delebekk

England-spillerne hylles i engelske medier: - Dere gjorde oss stolte

England tapte semifinalen mot Kroatia, men får likevel unison hyllest i hjemlig presse etter VM-innsatsen.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

– Dette laget har tatt oss lenger enn vi trodde var mulig. England har aldri overprestert, men det har dette laget, og på veien har de fått med seg hele nasjonen, skrøt tidligere England-spiller og fotballekspert Gary Neville på ITV, ifølge Sky Sports.

les også

Modrić til VG: – Engelskmennene var respektløse

Engelskmennnene fikk en enkel vei til semifinalen, og kanskje tidenes mulighet til å nå en finale når de tok ledelsen mot et Kroatia som virket utslitt etter to strake kamper med ekstraomganger, men etter Ivan Perisics utligning handlet alt om kroatene, og det var fullt fortjent når Mario Mandzukic sendte kroatene til sin første VM-finale noensinne.

Likevel er Neville langt fra alene om å skryte av både laget og trener Gareth Southgate, i et land hvor sportspressen er kjent for å være hardhendte med fotballandslaget, som ikke har vunnet et mesterskap siden VM på hjemmebane i 1966.

les også

Englands VM-drøm knust etter snuoperasjon

– Dere gjorde oss stolte

– Dere gjorde oss stolte, heter det i fete typer over forsiden til Daily Star, som legger til at stolte «løver» var svært nær en finale.

Melodien er den samme i flere britiske storaviser. Ord som helter og stolthet er gjengangere, viser en oversikt hos BBC.

– Vi levde ut drømmen. Takk, England, heter det på forsiden hos Daily Express.

– De kommer hjem … men hver av dem er en helt, skriver The Sun.

Bunnpunktet for to år siden

England har ennå bronsefinalen mot Belgia igjen, men å nå semifinalen i år er en etterlengtet opptur for en såret fotballnasjon.

Bunnpunktet ble nådd for to år siden da laget røk ut i åttedelsfinalen i EM for Island. Et tap The Telegraph omtalte som «Englands største ydmykelse».

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder