UTRØSTELIG: Victor Nilsson Lindelöf (t.h.) ble sittende på gresset lengre enn alle andre. Her trøstes han av Phil Jones. Foto: YURI CORTEZ / AFP

United-svensken fullstendig knust: – Føler meg tom

SAMARA (VG) Sveriges midtstopper Victor Nilsson Lindelöf (23) var totalt utrøstelig etter VM-exiten mot England.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

– Jeg vet ikke hva som skjer. Jeg vet ikke, sier Lindelöf til VG når han blir bedt om å forklare hva som gikk galt i 2–0-tapet mot England.

les også

Sverige-sjefen etter VM-exit: – England kan vinne VM

Manchester United-spilleren ble sittende og gråte på gresset i Samara i mange minutter etter alle andre. Han satt der, med skoene og leggbeskytterne av, og så ned i bakken. Flere lagkamerater og motspillere, inkludert klubbkameratene Marcus Rashford og Phil Jones, kom til for å trøste ham og løfte ham opp, men han nektet.

– Nei … Jeg føler meg tom. Det var ikke sånn jeg ville at det skulle ende, sier en fortsatt nesten like nedbrutt Lindelöf når han kommer ut fra garderoben og møter pressen.

NEKTET Å STÅ OPP: Victor Lindelöf ble sittende på gresset selv om John Guidetti prøvde å dra ham opp. Foto: MAX ROSSI / REUTERS

– Vår dårligste kamp

Alle de svenske spillerne var naturlig nok skuffet etter VM-exiten, men de fleste ønsket å løfte frem lagets mesterskap som helhet, og uttrykke stolthet over prestasjonen og lagkameratene. Det ønsket ikke Lindelöf.

– Det er vanskelig å snakke om det akkurat nå. Vi har akkurat gått ut av VM. Gi meg litt tid til å tenke på det. Akkurat nå er jeg bare skuffet, sier Lindelöf.

– Hva manglet dere?

– Ah … Vi kommer ikke opp på nivået i dag. Vi gjør vår dårligste kamp i turneringen når vi trengte det som mest.

les også

Svensk fotballfrue langer ut mot Manchester United: – Motbydelig

– Finnes det noen trøst i at du selv gjør en god kamp og et godt VM?

– Nei. Det gjør det virkelig ikke. Jeg vil vinne. Så det bryr jeg meg ikke om i det hele tatt, sier Lindelöf, som fikk noen trøstende ord av Manchester Uniteds engelskmenn.

– De kom og ga meg en klem. Vi snakket litt. Jeg sa gratulerer og ønsket dem lykke til.

Etter kampen ble han trøstet av kjæresten Maja Nilsson, som også ble avbildet gråtende ved kampslutt.

«Granen»: – Klarer ikke å komme opp på nivået

Svenskenes kaptein og Lindelöfs stopperpartner Andreas Granqvist, som antydet at han trolig spilte sin siste landskamp mot England, sier det er vanskelig å beskrive følelsen av å være ute av VM.

– Skuffelse. Jeg kjenner at vi ikke klarer å komme opp på nivået vi hadde i gruppespillet og mot Sveits. Vi må være så ærlige og kunne si at England var bedre enn oss. De vinner fullt fortjent. Men jeg er stolt av det vi har gjort denne sommeren. Vi ga virkelig alt, sier Granqvist.

Sverige-spiss Marcus Berg avsluttet sitt VM med 15 skudd og ingen mål.

– Hva skal man si? Jeg er stolt, men samtidig vil jeg sette sjanser og bidra på den måten. Jeg har gjort mitt beste, sier han til VG.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder