Hull ydmyket – norsk landslagstrio rykker ned

(Crystal Palace – Hull 4-0) Premier League-eventyret er
foreløpig over for Hull-spillerne Omar Elabdellaoui (25), Markus Henriksen (24) og Adama Diomande (27).

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Ingen av de tre var på banen da Hull tapte for Sam Allardyce’ Crystal Palace-mannskap på Selhurst Park i dag. Henriksen og Diomande var ikke å finne i troppen til manager Marco Silva (39), mens Omar Elabdellaoui satt på benken hele kampen.

De spilte da heller ingen rolle i kampen laget ikke bare tapte, men også rykket ned på grunn av etter bare én sesong i det ypperste selskap.

– Følelsen av å rykke ned er veldig vanskelig å forklare. Vi visste at det var en kamp vi måtte vinne og vi fikk likevel den verst tenkelige starten. Vi spilte med høy risiko og ble straffet. Det var ikke i dag vi skulle rykke ned. Manageren ga oss en sjanse, men vi kom til kort, sier Hull-kaptein Michael Dawson etter kampen, ifølge BBC.

– Nedrykk er en fotballspillers verste følelse. For 12 måneder siden var det en utrolig følelse. Jeg vet hvor tøft det er å rykke opp fra Championship, men vi skal snu dette og slå tilbake, sier Dawson.

RYKKER NED: Omar Elabdellaoui, her fra kampen mot Everton i mars i år. Foto: Jason Cairnduff Reuters

Mareritt etter tre minutter

Det var en horribel forsvarsbrøler av Andrea Ranocchia som forærte hjemmelaget en drømmestart søndag formiddag. Han skulle bare klarere vekk en pasning fra stopperkollega Michael Dawson, men bommet på ballen.

Wilfried Zaha parkerte Hull-forsvareren i den påfølgende løpsduellen og satte ballen mellom beina på keeper Eldin Jakupovic. Da var det kun gått tre minutter av kampen.

Gjestene var rystet av den tunge starten og Crystal Palace fortsatte å jakte scoring nummer to. Etter en drøy halvtime fikk de lønn for strevet.

Ydmyket

Cristian Benteke raget høyest inne i feltet på en corner. Kraftspissen stanget ballen via gresset og i mål. Manager Allardyce’ reaksjon var ikke til å misforstå.

Dette hadde laget hans i sin hule hånd. TV-bildene viste hvordan han kysset assistenten i pannen mens han knyttet neven mot publikum.

Hull klarte aldri å komme tilbake etter dette. I stedet var det vertene som kunne juble ytterligere to ganger før slutt. I den andre omgangen scoret Luka Milivojevic fra straffemerket, før Patrick van Aanholt satte den siste spikeren i kista på overtid.

Én på lån – to med kontrakt

At Hull rykker ned kommer ikke som noen stor overraskelse. Oppgaven for klubben var også formidabel før denne sesongen. De ble dømt nord og ned allerede av de aller fleste før moroa startet i august.

Etter en grei start har det kun gått nedover. Den lange rekken med tapt endte med at manager Mike Phelan fikk sparken like etter nyttår. Inn kom Marco Silva.

Portugiseren sørget for at Markus Henriksen fikk en 2,5 års kontrakt med klubben i januar og hentet inn Omar Elabdellaoui på lån fra Olympiakos. Også Adama Diomande – med ett år igjen av sin kontrakt nå – fikk tillit til å begynne med.

Men de to sistnevnte har ikke vært på banen siden stortapet mot Everton den 18. mars. Markus Henriksen har på sin side vært skadet i en lengre periode og har fått enkelte innhopp siden han ble friskmeldt fra skaden i april.

I innspurten av årets Premier League-sesong har de tre nordmennene sett laget ta én seier på de siste fem kampene. Det var naturligvis aldri godt nok for å beholde plassen.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder