FÅR SJANSEN: Adam Larsen Kwarasey ser ut til å bli Strømsgodsets førstekeeper denne sesongen, og skal ta opp arven etter Espen Johnsen som kjemper om keeperplassen i Rosenborg. Foto: Scanpix

Pengemangel har gjort Adam (21) til førstekeeper

Keepertalentet nær ved å legge opp før han kom til Strømsgodset

(VG Nett) En slunken klubbkasse har tvunget Strømsgodset til å gi Adam Larsen Kwarasey (21) rollen som førstekeeper.

ARTIKKELEN ER OVER TI ÅR GAMMEL

- Han må virkelig vise at han er tilliten verdig, sier Ronny Deila til VG Nett.

Strømsgodset-treneren legger ikke skjul på at han er bekymret over keepersituasjonen i klubben. Espen Johnsen har voktet målet på Marienlyst i to sesonger, og gjorde det såpass sterkt at han spilte seg inn på landslaget igjen.

Men Johnsen har returnert til Rosenborg, og i Drammen har dårlig økonomi ført til at keepertalentet Adam Larsen Kwarasey får sjansen han har ventet på.

- Kritisk

- Adam er veldig fotballsmart, god i feltet, har gode tekniske ferdigheter og er vanvittig treningsvillig. Han har kommet langt i en ung alder, men det er fortsatt mye å gå på, sier Deila.

- Har dere bestemt dere for å satse på ham som førstekeeper?

- Ja, slik det ser ut nå. Andrekeeperen Lars Kramer er bare 17 år gammel og det er ingen hemmelighet at det er litt kritisk å finne alternativer selv om økonomien setter klare begrensninger. Nå er det veldig mye opp til Adam å ta sjansen han har fått.

Foreløpig er han altså den eneste seniorkeeperen i klubben, men det kan endre seg dersom Godset får napp. Fredag ble det klart at tidligere Tromsø-keeper Kenny Stamatopoulos skal prøvespille for Strømsgodset, og det kan være dårlig nytt for unge Adam.

VG Debatt:
"Jeg er ikke bekymret foreløpig."
Diskutér Strømsgodset her!

Adam Larsen Kwarasey har fått med seg en håndfull eliteseriekamper etter debuten mot Lyn i mai 2007. I Oslo-klubben Vålerenga følte ikke keepertalentet at han ble satset på i det hele tatt, og han var nær ved å legge opp. To år senere har han alle muligheter til å bli førstekeeper for en eliteserieklubb.

- Det en stor mulighet for meg. Slik som det ble i Vålerenga følte jeg at det ikke var noe poeng å holde på, og derfor var jeg på vei til å finne på noe annet. Så fikk jeg sjansen i Strømsgodset, og jeg har så langt spilt mer enn jeg hadde trodd på forhånd, sier 21-åringen til VG Nett.

- Unorsk i stilen

For de som måtte tro at Larsen Kwarasey er forventet å spille som en kopi av Espen Johnsen, så er det et stykke fra sannheten. Han spilte faktisk ute på banen helt fram til han var 14-15 år i Vålerenga, og det har satt sine spor.

- De er veldig forskjellige som typer. Espen er ekstremt god på strek og reaksjonssterk, mens Adam er en mer spillende type. Han spilte jo ute på banen veldig lenge, og det preger ham også som keeper. Adam skal få lov til å holde på særtrekkene sine selv om han kan virke i overkant rolig - sånn sett er han veldig unorsk i stilen. Det er hans karakter, og han skal få tid til å utvikle seg videre. Han er ung og vil variere i prestasjonene, sier keepertrener Thomas André Ødegaard til VG Nett.

STRØMSGODSET-TRENER: Ronny Deila. Foto: Scanpix

- Jeg føler ikke at jeg må prestere like godt som Espen Johnsen umiddelbart, men det er klart det er et press. Det er det alltid, og det må jeg tåle, sier hovedpersonen selv. Han signerte for øvrig en ny kontrakt i fjor og er bundet til klubben de neste to sesongene.

Må satse på flere unggutter

Strømsgodset har spilt fire treningskamper så langt, og Larsen har voktet målet i samtlige. Det har resultert i seks baklengsmål, og Godset spilte blant annet 2-2 mot Hønefoss tidligere i uken.

- Han har vært litt variabel, men vi håper at spilletiden skal gjøre ham godt. Det er tillit og kamper som utvikler ham videre, mener Deila som har et meget ungt lag foran den kommende sesongen.

- Mot Hønefoss hadde vi seks spillere som var 21 år eller yngre i startoppstillingen. Slunken klubbkasse øker satsingen på talentene med alt det innebærer, sier Deila.

- Har dere et svakere lag enn det som endte på 11. plass sist sesong?

- I våre beste stunder spiller vi minst like bra som i fjor, men svingingene er større på grunn av alle ungguttene. Vi har toppnivået inne, men så får vi se hvordan de unge spillerne takler eventuell motgang.

PS! Adam Larsen Kwarasey var såvidt innom U21-landslaget i fjor og kom på banen i fire minutter mot Island. Han er for øvrig samme årgang som Aalesund-keeper Andreas Lie som var førstekeeper på U21-landslaget i samme periode.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder