KLAR FOR FFK: Tom Nordlie.. Foto: Scanpix

Nordlie klar for Fredrikstad

(VG Nett) Tom Nordlie er klar for Fredrikstad. - De får landets beste trener, sier styreleder i Kongsvinger, Henrik Mohn.

ARTIKKELEN ER OVER TI ÅR GAMMEL
Tom Nordlie


Nordlie er ansatt som trener ut 2011, og tar over laget umiddelbart. Dermed leder han østfoldsklubben allerede mot Tromsø søndag.

VG Nett-leser:- Han vil skape mye entusiasme i slutten av denne sesongen og FFK vil ha en kraftig medgangsbølge igjennom 2010.Diskutér saken her!

- Skal sikre plassen

Klubben skriver at de nå håper Nordlie kan få dem ut av blindgaten de er inne i, rent poengmessig.

- Vi håper Toms inntreden vil være med å snu den negative trenden vi er inne i. Nå er første mål å sikre plassen i Eliteserien. Det er åtte kamper igjen. Spillerne og trenerteamet skal stå på for å klare dette, sier administrerende direktør, Runar Henriksen til FFKs hjemmesider.

Les også:Mathisen advarte mot Nordlie på Facebook

- Landets beste trener

Styreleder i Kongsvinger, Henrik Mohn, hadde ikke snakket med Tom Nordlie selv etter at han ble klar for Fredrikstad, da VG Nett tok kontakt sent torsdag kveld. Mohn var likevel orientert om situasjonen som medfører 500.000 kroner inn i KIL-kassa i "overgangssum".

- Men det er penger vi gjerne kunne klart oss uten. Tom Nordlie kom hit som en venn, og reiser som en venn. Vi har kanskje hatt han her på lånt tid det siste året. Jeg mener han er landets beste trener, sier Mohn til VG Nett.

VG Nett Spesial:Alt om norsk og internasjonal fotball!

Hadde klausul

Nordlie hadde en klausul i kontrakten med KIL som sa at dersom en klubb på høyere nivå ønsket hans tjenester kunne han gå for en halv million. Henrik Mohn er sikker på at Fredrikstad nå kommer til å berge plassen i eliteserien uten store problemer. Men dersom gutta fra plankebyen skulle ende på kvalifiseringsplassen kan Nordlies gamle klubb bli motstander.

- Det kan jo komme til å skje. Men i høst skal vi på Kongsvinger heie litt ekstra på Fredrikstad, sier Mohn.

Hjelper til i jakten

Nordlie lovet tidligere denne uka og lede KIL mot Alta tirsdag. Det blir ikke noe av, og Kongsvinger skal nå ut på trenerjakt. Aktuelle kandidater skal ifølge lokalavisa Glåmdalen være Tor Ole Skullerud, Stig Inge Bjørnebye, Kent Bergersen, Jan Halvor Halvorsen, Trond Amundsen, Svein Cato Bakkemo og Arne Erlandsen.

- Sammen med Tom selv har vi sondert markedet. At han er så ivrig på å hjelpe oss i trenerjakten viser hvor mye han bryr seg om Kongsvinger, sier Mohn, som håper å ha en ny sjef på plass i løpet av neste uke.

Ikke bare redningsmann

Med seg til Fredrikstad tar Nordlie Arne Kristian Hansen, som er fysisk og mental trener.

Nordlie vil bli presentert som klubben nye trener på en pressekonferanse i Fredrikstad fredag klokken 09.45.

VGTV:Her kan du følge pressekonferanse LIVE!

FFK ble enig med Anders Grönhagen, som har vært sykmeldt i flere måneder, om å avslutte arbeidsforholdet torsdag kveld. Det medler NTB.

Alt om fotball:Sjekk VG Netts fotballforside

At Nordlie fikk kontrakt med FFK ut 2011, var en avgjørende faktor for at han ble enig med eliteserieklubben. Nordlie har gitt uttrykk for at han ikke kun ville være redningsmann, men ville ha kontrakt på minst to år. Det har han nå fått.

Les også:Kongsvinger var forberedt på Nordlie-jakten

Østfoldingene ligger for øyeblikket på kvalikplass i Eliteserien, og står i fare for å rykke ned om ikke resultatene bedrer seg. Dette har fikk klubbledelsen til å kaste øynene på klubbredder nummer én i norsk fotball tidligere denne uken. Tom Nordlie reddet KIL fra nedrykk fra 1. divisjon sist høst. Tidligere har han også snudd en vond trend i Viking.

VG LIVE: Se alle Eliteserie-kamper direkte resten av sesongen.
Bestill her!

VG Nett har ikke kommet i kontakt med Tom Nordlie eller administrerende direktør i FFK, Runar Henriksen, i kveld

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder