REDDET DAGEN FOR LIVERPOOL: Dirk Kuyt scoret kampens eneste mål. Foto: Reuters

Kuyt: - Vi burde vel scoret mer

(VG Nett) (Liverpool - Debreceni 1-0) Hjemmepublikummet på Anfield brukte store deler av kampen til å pipe mot sine egne spillere, men Dirk Kuyt fikk trampeklapp da han ble byttet ut på overtid.

  • Lillian Holden

VGLive:Referat fra kampen!

Kuyt ble kveldens matchvinner da han banket ballen i mål på overtid i første omgang. Fernando Torres dro seg fri og sendte av gårde et hardt skudd, men keeper Vukasin Poleksic var våkent med og nede på ballen. Debreceni-forsvaret var ikke like våkne på returen, og det straffet seg. 1-0 på Anfield til pause.

- Vi burde ha scoret mer i første omgang. Det ville gjort kampen langt lettere for oss, sier Kuyt til Viasat 4.

Trener Rafael Benitez var skjønt enig.

- Vi har mange sjanser, men klarer ikke sette dem, sier han.

- Men vi tok tre poeng, og det er det viktigste.

VG Debatt:"Jeg som kanskje den største anti Lucas mannen på forumet synes at han var BB i dag. Riera spilte også brukbart."Diskutér kampen her!

Hentet poengene - men ikke mer

Champions League-debutantene Debreceni ga stjernene fra Liverpool en tøffere kamp enn hva mange hadde trodd på forhånd. Ungarerne entret Anfield-matta uten et snev av press, og viste heller ingen nevneverdig respekt for Premier League-stjernene.

- De var veldig velorganiserte, og det gjorde alt vanskeligere for oss, sier Benitez.

Les også:Arsenal reddet av hands

Liverpool trillet til tider ball i hatt med bortelaget, men det virket som om de tok kampen som en ren transportetappe. Rødtrøyene gjorde ikke mer enn de absolutt måtte, og Rafael Benitez fikk ingen forestilling å juble over.

God ungarsk debut

Debreceni imponerte i debutkampen sin, særlig defensivt. Liverpool-spillerne fikk store problemer med å komme gjennom et kompakt ungarsk forsvar, og ble liggende og stange. Gang på gang brente de av gårde langskudd uten å treffe kassa.

Les også:Zlatan pepet ut

Etter en halvtimes spill på Anfield fikk Debreceni vist seg fram også framover på banen. Peter Czvitkovics brente av gårde et skudd fra tjue meters hold, og Liverpool-keeper Jose Reina måtte ut i full strekk for å hindre det som kunne blitt et stjernemål av ungareren - ballen holt stø kurs mot vinkelen.

Riera på tokt

Liverpool slapp med skrekken, og dermed var det klart for Riera å briljere. Han spilte seg bedre og bedre utover omgangen, og satte en støkk i Debreceni to ganger på rappen mot slutten av omgangen. Først dro han seg nydelig gjennom og avsluttet med strak vrist mot keeper Poleksic, som måtte gi retur. Der sto Dirk Kuyt, men hans skudd ble blokkert ut til corner.

Riera tok seg så vidt tid til å trekke pusten før han var gjennom backfireren til Debreceni nok en gang. Denne gangen ble han belønnet med corner.

- Vi skapte to-tre store sjanser, men Debreceni gjorde det ikke lett for oss, sier Benitez.

Les flere nyheter på vårfotballforside!

Dirk Kuyt gjorde imidlertid den jobben alle forventet Liverpool skulle gjøre i det 46. minutt.

- Vi gjorde jo jobben vår, holdt nullen og vant kampen. Det er det viktigste i den første kampen i gruppespillet, sier Kuyt.

Fikk Anfield til å vibrere

Steven Gerrard gjorde et tappert forsøk på å øke ledelsen ti minutter ut i andre omgang. I stedet endte han med å gi treverket juling - suseren fra rundt tjue meter smalt i bakstanga og ga vibrasjoner over Anfield. Selv dro kapteinen seg i håret av skuffelse - Gerrard hadde ikke centimeterne på sin side mot ungarerne.

Andre omgang ble til tider en kjedelig affære, hvor Debreceni lå med ni mann rundt egen sekstenmeter og stoppet alle Liverpools forsøk. Hjemmelaget satte nærmest britisk rekord i antall touch på ballen, men ingen av stjernespillerne fant hull i den ungarske muren.

I alle fall ikke før Yossi Benayoun bestemte seg for en aldri så liten danseoppvisning. Han dro av en, to, tre, fire, fem ungarere før han tuppet ballen mot mål, men ble bare belønnet med corner.

Liverpool farlig nære kalddusj

I stedet for at Liverpool økte ledelsen, kom Debreceni på livsfarlig besøk. Martin Skrtel sov i timen og sørget for å oppheve offsiden. Den sjansen tok Adamo Coulibaly på strak arm, spissen forsøkte å tuppe ballen over keeper Reina, men lyktes ikke helt.

Etter 90 spilte minutter ble Dirk Kuyt konstatert kampens matchvinner, og Liverpool fikk med seg de forventede tre poengene i transportetappen.

Jamie Garragher sa det slik:

- Det var vel ikke akkurat blant våre beste kamper.

Se mer statistikk for Champions League på VG Live.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder