SALGSOBJEKT: HamKams Roman Kienast kobles til FC Red Bull Salzburg. Her under kampen mot Kroatia. Foto: AP

HamKam øyner rekordovergang

Interessen rundt HamKams EM-spiss Roman Kienast øker. Klubben har mottatt flere seriøse henvendelser.

Anders Park Framstad
ARTIKKELEN ER OVER 11 ÅR GAMMEL


- Det har vært interesse siden han kom til klubben, og den har tatt seg opp etter at han ble tatt ut til EM. Det har kommet flere seriøse henvendelser, sier HamKam-direktør Truls Haakonsen til VG Nett.
VG Nett LIVE!
Følg Østerrike - Polen 20.45

Den østerriske landslagsspissen Roman Kienast spiller trolig fra start mot Polen i kveld. Spissen kom inn som innbytter i kampen mot Kroatia, og var nære ved å bli helt få minutter før slutt. Nå bekrefter Haakonsen at interessen for Kienast er økende.

Les også:HamKam-Kienast nestenhelt på overtid

Han vil ikke si hvilke klubber som har meldt sin interesse, men forteller at det har kommet henvendelser både fra Norge og utlandet. Haakonsen mener at en eventuell salgspris vil avhenge av hvem som får tilslaget.

- Men det er en østerrisk landslagsspiss vi snakker om, så overgangssummen vil ligge på linje med større overganger i norsk fotball.

Salzburg-rykter

Det kan i såfall føre til overgangsrekord for «Kamma», som solgte Petter Vaagan Moen for i underkant av 10 millioner kroner til Brann i 2005.

Hamar Arbeiderblad kobler spissen sammen med østerriske FC Red Bull Salzburg, som nylig betalte rundt 20 millioner kroner for Somen Tchoyi. Østerrikerne har penger, og dersom Kienast presterer i EM, er det ikke usannsynlig at en overgang i den størrelsesordenen, eller høyere, kan bli aktuelt.

Skal selge

Haakonsen bekrefter at Hamar-klubben har planer om å selge spillere i løpet av sesongen.

- Vi har sagt at vi skal selge en spiller i løpet av sesongen. For tre år siden solgte vi to spillere (Petter Vaagan Moen og Jarl Andre Storbæk). De salgene reddet oss fra nedrykk. Pengene gjorde oss i stand til å hente Markus Ringberg midt i sesongen, sier han til Hamar Arbeiderblad.

Haakonsen er klar over at et eventuelt salg ikke vil falle i god jord hos alle.

- Jeg er klar over at det aldri vil være populært hos våre tilhengere hvis vi selger vår beste spiller, men på den annen side, må vi ta hensyn til de løftene vi gir spillere - med store utviklingsmuligheter - som kommer til klubben vår og som sikt ønsker å gå videre.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder