JUVEL: Andrei Arshavin ga Russland 2-0, og sendte laget videre til kvartfinale i EM. Foto: EPA

- Liker best når vi er offensive

(Russland-Sverige 2-0) Andrei Arsjavin var spydspissen til det offensive russiske laget som sendte Sverige ut av EM.

  • Anders Park Framstad
ARTIKKELEN ER OVER 11 ÅR GAMMEL

Zenit St. Petersburg-spilleren Andrei Arsjavin hadde før dagens match ikke spilt et eneste minutt i EM, etter at han fikk karantene for å ha sparket en motspiller i kvalifiseringskampen mot Andorra. Men i dag fikk han sjansen fra start, og for en entré han gjorde!

Les også:Mareritt-exit for Sverige

Den lille, tekniske hengende spissen var en konstant trussel mot det svenske forsvaret, og sto selv for det andre målet, etter flott samspill med backen Yuri Zhirkov.

- Vi spilte en bra kamp, og kjempet hardt. Vi var flinke til å holde på ballen, og var offensive, sa Arsjavin etter kampen.

Les også:Denne mannen skal Sverige stoppe

Og at Russland var offensive, kan ingen nekte for. Laget rullet opp angrep etter angrep, og kom seg stadig rundt på de svenske kantene. Begge de russiske backene ble stående med målgivende pasninger.

- Vi fryktet at Sverige skulle spille tøffere etter 1-0-målet, og falt tilbake. Jeg liker det ikke når vi faller tilbake i eget forsvar, sa en meget offensiv Arsjavin.

- Etter av vi scoret det andre, hadde de ingeting å tape. Vi kunne fort ha scoret et par mål til.

Vant UEFA-cupen

Svenskenes landslagssjef Lars Lagerbäck hevdet i forkant av kveldens møte at laget hans var svært godt forberedt foran møtet med playmakeren.

- Vi har sett hva han har gjort på både klubb- og landslag, og vet hvilken rolle han har i laget. Vi er forberedt på ham, sa han selvsikkert.

Dersom dette stemmer, visste Lagerbäck at den lille, store russeren vant serien med Zenit i 2007, scoret 10 mål og hadde 11 målgivende pasninger. Han visste også at Zenit vant UEFA-cupen, etter blant annet 11 Arsjavin-mål.

- Vi skal stenge for ham - og de øvrige spillerne som kommer til å prøve seg, sa Lagerbäck.

Det lyktes ikke, og Russland gikk videre til kvartfinalen på bekostning av svenskene. Arsjavin & co møter Nederland på lørdag.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder