- Jeg ville følt meg ydmyket

Donadoni tror ikke Nederland legger seg

ZÜRICH (VG Nett) Italias landslagssjef Donadoni er sikker på at kameraten Marco van Basten vil gi de nederlandske reservene beskjed om å vinne over Romania.

VG Nett Spesial:Alt om EM 2008

Dersom rumerne tar alle tre poengene mot van Bastens mannskap i morgen kveld, er både Frankrike og Italia ute av EM - uansett resultat i deres oppgjør i Zürich.

Les også:Her redder Buffon Italia

Donadoni har imidlertid liten tro på at Nederland tar lett på oppgjøret, for eventuelt å slippe å møte hans mannskap eller franskmennene i en eventuell semifinale.

- Hadde jeg sittet på benken under et mesterskap og så blitt bedt om å spille dårlig når jeg først fikk sjansen, hadde jeg følt meg ydmyket, sa Donadoni da han møtte pressen i kveld.

Etter uavgjort mot Romania og et knusende nederlag mot Nederland, er de regjerende verdensmesterne avhengige av hjelp for å ta seg til kvartfinalen. Men Donadoni nekter for å ha ringt sin gode venn van Basten i håp om å påvirke de Oransjes innsats i den avgjørende gruppespillrunden.

- Nei, det har jeg ikke. Det går på respekt. Jeg kan ikke ringe ham fordi vi trenger at de vinner. Hadde jeg vært i van Bastens situasjon, hadde jeg blitt fornærmet, sier Donadoni.

Den italienske landslagssjefen hevder han klarer å beholde roen, til tross for et massivt press fra hele Italia.

- Jeg vet ikke om håret har blitt gråere eller om jeg mister det, men når jeg står opp om morgenen ligger det noen på puten. Det er vel normalt, spør han og smiler.

Les også:Donadoni i krangel med italienske medier

- Kampen i morgen er viktig, og selvsagt vil vi gjerne ha et godt resultat, føyer han til.

- Har dere pakket kofferten allerede?

- Nei, vi er fokusert på kampen, ikke på å dra hjem. Når vi kommer tilbake fra morgendagens kamp, får vi se hva vi må gjøre, sier Donadoni.

Han vil si minst mulig om hvilke elleve spillere han sender utpå i skjebneoppgjøret, men bekrefter at han har det mer eller mindre klart oppe i hodet.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder