Solskjær advarer RBK: Nå tror han Molde kan snyte dem for gullet

MOLDE (VG) (Molde – Tromsø 3-0) Absolutt alt gikk Moldes vei søndag kveld. Nå tror Ole Gunnar Solskjær (44) at de kan ta igjen Rosenborg.

  • Arilas Berg Ould-Saada

Artikkelen er over to år gammel

Rosenborg tapte mot Haugesund, Sarpsborg tapte mot Sandefjord, og Odd spilte uavgjort mot Sogndal. Samtidig vant Molde 3-0 over Tromsø – til tross for at de skapte færre målsjanser enn motstanderen.

– Det kommer til å bli jevnt. Rosenborg kommer ikke til å stikke av. Det er jeg helt sikker på. Og vi har lyst til å henge med – og gjerne gå forbi, sier Solskjær til VG.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay

Les også: Solskjær frykter stjernesalg

Det er nå fem poeng opp fra femteplass Molde til førsteplass Rosenborg.

– Kan Molde ende foran Rosenborg denne sesongen?

– Ja, ja. Selvfølgelig kan vi det. Det er bare fem poeng, og vi har ikke vært i nærheten av det vi kan være. Vi har hatt syv bortekamper og unnagjort mange vanskelige. Så vi ser lyst på fremtiden, sier Solskjær.

Sigurdarson vil bli

Moldes stjernespiss Björn Bergmann Sigurdarson, som scoret sitt sjette seriemål for sesongen mot Tromsø, er av samme oppfatning.

– Det er mulig. Det er veldig jevnt og alle resultatene gikk vår vei i denne runden. Hvis vi fortsetter sånn, er det godt mulig at vi kan klare det. Jeg tror vi kan ta igjen Rosenborg, selv om det blir vanskelig, sier islendingen.

Fått det med deg? Aalesund-spissene skaper hodebry – begge kan forsvinne

Han får ros så det holder av sin egen trener etter nok en scoring. Solskjær antyder at han har Eliteseriens to beste spillere på laget.

– Jeg har sagt at jeg ikke ville byttet bort Björn med noen som helst i Eliteserien. Men det har vel kanskje litt å gjøre med at jeg også har Babacar Sarr på laget. Så jeg har de spillerne jeg vil ha. Men en ny vingback må vi ha, sier Molde-sjefen.

Lest denne? Solskjærs nye stil

Saken fortsetter under bildet!

OPTIMIST: Ole Gunnar Solskjær ser lyst på fremtiden etter Moldes 3-0-seier hjemme mot Tromsø. Foto: Svein Ove Ekornesvåg NTB scanpix

Både Sigurdarson og Sarr kommer til å være ettertraktede menn når sommerens overgangsvindu åpner den 21. juli. Å beholde begge to, vil være avgjørende for Moldes medaljesjanser.

– Det er klart det er veldig viktig. Du vil beholde de beste spillerne dine. Vi har et budsjett å forholde oss til, men kjenner jeg Bjørn Rune (Gjelsten) og Kjell Inge (Røkke) rett, så vil de også ha gode spillere og gode prestasjoner. Vi gjør det vi kan for å beholde dem. Og det tror jeg vi klarer, sier Solskjær.

Toppscorer Sigurdarson har i hvert fall gledelige nyheter å komme med til Solskjær og Molde-fansen:

– Jeg tenker bare på å fortsette med Molde og prøve å få medalje. Det er det viktigste for meg.

LSK-Melgalvis mener han scorer årets mål her:

Overrasket med ny taktikk

Molde overrasket med en ny 3-5-2-formasjon mot Tromsø. I første omgang var det alt annet enn overbevisende; gjestene fra nord skapte flere store sjanser og burde ledet med flere mål til pause.

Moldenserne ble buet ut av sine egne fans etter første omgang, men slo knallhardt tilbake etter hvilen: Scoringer av Etzaz Hussain, Sigurdarson og Fredrik Brustad sørget for at TIL ble sendt hjem med et ydmykende resultat i sekken.

– Jeg er veldig fornøyd med laget. Vi byttet formasjon i dag, og det gikk ganske tregt i starten, men i andre omgang skjønte alle rollene sine. Det fungerte veldig bra, sier Sigurdarson.

3-0-tapet betyr at TIL-krisen eskalerer: Én seier på de ti siste kampene, tre strake tap og elleve baklengsmål på de tre siste kampene er bekmørke tall for Bård Floviks menn.

– Det føles veldig tungt. Ekstremt tungt, sier den pressede Tromsø-treneren.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Aalesund00000000
1Bodø/Glimt00000000
1Brann00000000
1FK Haugesund00000000
1Kristiansund00000000
  • Champions League-kvalifisering

Mer om

  1. Eliteserien
  2. Molde FK
  3. Tromsø IL

Flere artikler

  1. Solskjær hylles av egen stjerne etter «genistrek»

  2. Solskjærs revansje: «Superreservene» senket Sandefjord

  3. Bendtner-kunst da RBK parkerte Molde i gullkampen

  4. Godset hangler videre: Har (nesten) sluttet å vinne på hjemmebane

  5. Solskjærs om budene på storscorer Sigurdarson: – Ikke akseptable

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder