Bendtner raste mot Jevtovic

LERKENDAL (VG) (Rosenborg-Kristiansund 4-1) Da Rosenborg ble tildelt straffespark på stillingen 1-0, var det ingen tvil om hvem som skulle ta det.

Erik Eikebrokk
ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Etter at Rosenborg ble tildelt straffespark på stillingen 1-0, var Milan Jevtovic borte hos Nicklas Bendtner og spurte om spissen ville ta straffesparket selv. Det ville dansken.

– Det var ingen diskusjon, slett ikke. Jeg bestemmer hvem som tar straffesparket. Hvis jeg allerede hadde scoret, som Helland, så hadde jeg kanskje gitt straffen til Milan, men jeg hadde ikke scoret på lenge, så det var viktig. Jeg har selv behov for å score mål, og derfor tok jeg det, sier Bendtner til VG.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

Dansken var sikker som en dansk lord; sendte KBK-keeper McDermott én vei, og ballen den andre. Dermed 2-0, etter danskens andre straffescoring for sesongen.

- Har du en bestemt taktikk?

– Ja, det har jeg, men hvis jeg sier det til deg, og bommer på det neste, så fremstår jeg som en idiot.

Spillesugen Helland

Da hadde allerede en spillesugen Pål André Helland dratt seg inn fra venstre og scoret 1-0. Så fikset han straffespark da han ble felt av Christoffer Aasbak innenfor 16-meteren.

– Jeg bruker å ha et ganske godt tak på han, men akkurat der var det han som hadde et godt tak på meg, så da er det bare å falle, rett og slett. Jeg har ikke sjans til å holde meg på beina med et sånt livtak. Da er det straffe, sier Helland til VG.

Etter tapet for Celtic var Helland oppløst i tårer over at han ikke fikk bidratt mer. Tre dager senere var han hovedmannen bak det meste av det Rosenborg skapte i første omgang.

– Plutselig våkna jeg. Så klarte jeg å gå. Så klarte jeg å jogge. Og så klarte jeg å springe, og da var det bare å spille.

Scoring+målgivende

Danske Bendtner scoret to mål og fikk også bokført sin første målgivende pasning i årets Eliteserie da han mesterlig assisterte Milan Jevtovic på 4-1.

– I dag blir jeg brukt på en god måte og er glad for å score to mål, fortsatte dansken, som nå står med åtte mål i årets Eliteserie, sier Bendtner.

Likevel valgte Bendtner å ikke juble etter at han satte inn sitt andre og Rosenborgs tredje med kvarteret igjen på klokka. Milan Jevtovic burde nok spilt ballen videre til dansken, som sto helt åpen på åtte meter, men serberen valgte å skyte selv.

- Ble du sint?

– Det tror jeg du så på tv-kameraet, gjorde du ikke?

Takhøyde

Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen var mer opptatt av å juble over scoringen enn å ergre seg over Jevtovic sitt feilvalg.

– Jeg er helt enig i at Milan bør sentre. Jeg så ikke situasjonen så godt, men fikk høre at Bendtner ble sint på Milan for at han ikke spilte. Det skal han gjøre. Nicklas står jo på blank.

Etter en retningsforandring endte ballen likevel hos Bendtner, som banket ballen i mål. Men han valgte å ikke juble, og heller bli forbannet på hvorfor Jevtovic ikke slapp ballen tidligere.

– Han sier jo ifra, såpass takhøyde det er det, sier Ingebrigtsen om Bendtners reaksjon.

Mange endringer

Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen gjorde flere endringer på laget fra Champions League-exit-en mot Celtic.

Mot bunnlaget Kristiansund kom Jacob Rasmussen og Alex Gersbach inn i forsvaret, mens Matthías Vilhjálmsson, Marius Lundemo og Pål André Helland fikk tillit fra start offensivt.

Og spesielt sistnevnte viste at overskudd og overstegsfinter var noe Rosenborg savnet i «skjebnekampen».

Etter en særdeles tam åpning, der begge lagene virket avskrudd, var det Helland som satte fyr på oppgjøret. Etter tretten minutter dro den friskmeldte vingen seg innover i banen fra kjent posisjon ute på høyre. En overstegsfinte og ett skudd senere, fant ballen nettmaskene bak Kristiansund-keeper Sean McDermotts nærmeste hjørne.

- Backen kom på etterskudd, da vet jeg at han strekker ut beina i desperasjon, så da var det bare å skyte mellom beina på han, sier Helland etter kampen.

Det var kampens første sjanse.

VG LIVE: Rosenborg v Kristiansund minutt for minutt

Stang ut

Rosenborg fortsatte å styre kampen. Både Helland, Jevtovic og Bendtner (!) vant igjen ballen flere ganger, og kickstartet gode overgangsmuligheter høyt i banen. Nærmest kom Helland da han tuppet ballen i stanga fra 16-meter.

Ut av det blå

Starten på andre omgang var mye av det samme. Rosenborg avventende, men , med antydninger til gode overganger. Kristiansund avventende og tålmodig.

Det skulle gå nesten én time før Kristiansund fikk sin første virkelige gode sjanse. Bortelaget bestemann, debutant Torgil Gjertsen, førte ball sentralt i banen, og spilte gjennom Daouda Bamba. Spissen gjorde ingen feil alene med Rosenborg-keeperen.

Helt ut av det blå skapte de blå spenning igjen.

– En strålende scoring, sa Kåre Ingebrigtsen om reduseringen til gjestene.

Sinna servitør

Det skulle ikke vare lenge.

Kvarteret før slutt ble kampen avgjort. Rosenborg rullet opp strålende fra høyre. Etter at ballen gikk hurtig fra Midtsjø til Vilhjálmsson og til Jevtovic, endte ballen til slutt opp hos Bendtner, som bredsidet inn fra seks meter.

Nicklas Bendtner var sikker som en dansk lord fra straffemerket. Foto: Ole Martin Wold NTB scanpix

Minutter etter viste Bendtner hvordan det skal gjøres, da han fintet bort en motspiller med en elegant vending, og slo gjennom Jevtovic alene med keepere. Denne gangen gjorde serberen det etter læreboka, og høstet anerkjennelse fra Bendtner.

Dermed trampeklapp fra Lerkendal-publikummet - og åtte poengs ledelse på Eliteserie-tabellen.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30215472314168
2Bodø/Glimt30159664442054
3Rosenborg301410653411252
4Odd3015784540552
5Viking30138955421347
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder