SEMIFINALE-JUBEL: Jodie Taylor feirer sin 1-0-scoring etter 60 minutter. Foto: Tobias Schwarz AFP

Englands storscorer senket Frankrike

(England - Frankrike 1-0) Frankrike klarte ikke å stoppe EMs soleklart mest målfarlige spiller.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Jodie Taylors scoring etter 60 minutter var det som skilte kvartfinalistene. Fra før har hun scoret hat trick mot Skottland i gruppespillet, samt 2-0-målet mot Spania.

Søndag sikret hennes femte EM-scoring semifinaleplass for England.

Scoringen kom etter at Lucy Bronze utnyttet store rom mellom den franske midtbanen og forsvaret.

Manchester City-spiller dro seg forbi en midtbanespiller, forserte i stort tempo mot et ryggende fransk forsvar, før hun slapp ballen ut til Taylor til høyre inne i 16-meteren.

Taylors avslutning fra skrått hold var ikke perfekt, men Sarah Bouhaddi i det franske buret klarte ikke å forhindre at Arsenal-spilleren.

Det gjør 31-åringen til mesterskaps soleklart mestscorende spiller. Ingen andre har scoret mer enn to mål i mesterskapet så langt.

– Du ser selv på feiringen vår hvor mye dette betyr. Vi visste at det ville bli tøft, men vi ofret alt for denne seieren, sier England-kaptein Steph Houghton ifølge BBC.

Kommentar: Hvor lenge bør Semb få fortsette?

– Irriterende å se på

Frankrike jaget utligning etter Taylors 1-0-scoring, men slet med å skape farlige muligheter.

– Det er nesten irriterende å se på Frankrike. De har så mye gode fotballspillere. Men det skal være så fint at de glemmer å skape målsjanser, mente TV 2s ekspert, Solveig Gulbrandsen.

Det er tredje gang på rad at Frankrike ryker ut i EM-kvartfinalen. I tillegg sa det stopp i kvartfinalen i både VM i 2015 og OL i 2016.

Med Taylor i storform, seiler England nå opp som en av de virkelige gullkandidatene i EM. Med bronse i VM i 2015, var England beste europeiske lag i turneringen i Canada. På veien til bronsefinale, slo britene ut Norge i åttendedelsfinalen.

England har ikke tatt medalje i EM i 2009, da de tok sølv etter 2-6-tap mot Tyskland i finalen.

Norge: På hodet ut etter fiasko-slutt

Nå venter vertsnasjon Nederland i semifinalen den 3. august. I den andre semifinalen møtes Danmark og Østerrike, etter at danskene slo ut storfavoritt Tyskland, og Østerrike sendte Spania ut av mesterskapet etter straffesparkkonkurranse.

Ingen av de fire gjenværende lagene har vunnet mesterskapsgull tidligere.

EM-finalen spilles på De Grolsch Veste, Twentes hjemmearena, den 6. august.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder