HELTEN: Alex Iwobi reddet Arsenal på overtid mot Bayern München – så satte han inn nådestøtet på straffe. Foto: Damir Sagolj Reuters

Iwobi snudde til Arsenal-seier mot Bayern München

(Bayern München – Arsenal 1-1, 2-3 etter straffer) Et ungt Arsenal-lag ble til tider rundspilt av Bayern München, men straffet de sjansesløsende tyskerne på overtid.

Takket være en svært god Petr Cech, som gang på gang stoppet tyskernes mange muligheter, unngikk Arsenal en reprise av vårens ydmykende resultater mot Bayern München.

I stedet ordnet Alex Iwobi uavgjort takket være en stupheading på overtid, som ble kampens aller siste ballberøring. Deretter vant Arsenal 3-2 på straffer – med Iwobi som siste målscorer.

«Helt rå»: Hegerberg hyller Arsenals storkjøp

Marerittmotstander

I februar og mars møttes lagene to ganger i Champions Leagues åttedelsfinale. Det endte med to 5-1-seiere til Robert Lewandowski og hans lagkamerater. De siste årene har tyskerne slått ut London-laget av Champions League en rekke ganger. Likevel har Arsenal tydeligvis ikke fått nok av å møte Bundesliga-giganten.

Les også: Daniel Sturridge overrasker

Denne gangen møttes lagene i mindre prestisjefulle omgivelser: Vennskapsturneringen International Champions Cup i Shanghai.

VG kårer sommerens ti største overganger:

Robert Lewandowski scoret kampens første mål da han banket inn et straffespark etter bare ti minutter. Det var vingbacken Juan Bernat som fremprovoserte straffen ved å bli felt av Arsenal-unggutten Ainsley Maitland-Niles.

Les mer: Mourinho misfornøyd med overgangsvinduet

Om Arsenal var uheldige med at Bayern-straffen var noe billig, var de desto heldigere med at de ikke lå under med to mål noen minutter senere:

Thomas Müller headet ned til nysigneringen Corentin Tolisso, som trillet ballen i nettet. Dommeren vinket med offsideflagget, men reprisene viste at den franske midtbanespilleren var langt på riktig side.

Cech banens beste

Deretter leverte Petr Cech en rekke klasseredninger som holdt Arsenal inne i kampen. Den tsjekkiske sisteskansen ble byttet ut etter 20 minutter og var åpenbart kampens beste spiller.

Bayern-sløsingen foran Arsenal-målet fortsatte, og tre minutter på overtid fikk de svi for det: Iwobi stupheadet inn 1-1-målet på kampens siste angrep.

Det sendte lagene til straffesparkkonkurranse, der keeper Emiliano Martínez reddet den siste straffen til Bernat etter at Iwobi hadde scoret for Arsenal. Dermed vant engelskmennene 3-2.

Det må sies å være et mer enn brukbart resultat for Arsenal – særlig ettersom de stilte med unggutter som Krystian Bielik (19) og Ainsley Maitland-Niles (19) fra start.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder