TOMMELEN OPP: Erik Botheim fra Oslo, her sammen med lagkamerat Oskar Angell Hansen (til høyre) under årets Norway Cup, reiser til Barcelona i november for å trene med katalanernes G12-lag. Foto: Lyn Fotball

Erik (11) skal trene med Barcelona

Talentspeider til VG Nett: - Få i så ung alder som signerer for storklubber

Mjøndalen-spiller aktuell for Twente, Godset-spiller klar for Manchester City

(VG Nett) Lyn-spiller Erik Botheim (11) reiser i november til Barcelona for å trene med G12-laget til den regjerende spanske seriemesteren.

ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

Den talentfulle unggutten har i år spilt spiss på Lyn G98, som tok bronsemedalje i Norway Cup.

- Det er en fotballklok og smart spiller, med spesielt gode kvaliteter hva gjelder mottak, blikk og målteft, sier sportslig leder i Lyn Fotball, Erik Frantzen til klubbens hjemmeside.

Han legger til at 11-åringen også utviser svært gode holdninger til egen utvikling.

- At verdens beste klubb med kanskje verdens beste fotballakademi, hvor spillere som Lionel Messi, Xavi, Fabregas og Andres Iniesta har vært elever, viser interesse for en Lyn-gutt, betyr at det gjøres mye riktig i klubben vår og at man kan bli best i Lyn, sier den sportslige lederen.

Handler mest om å lære

Talentspeider John Vik, som er kanskje Norges fremste ungdomsspeider, kjenner til spilleren. Han bekrefter overfor VG Nett at det er svært sjelden nordmenn blir testet av storklubben, men presiserer at et prøvespill hos Barcelona kan være så mangt.

Han tror ikke at Barcelona selv har speidet seg fram til spilleren, men at avtalen har kommet til gjennom kontakter og tips.

- Dette handler mest om å lære. Han får sikkert god selvtillit av dette, og det vil nok være en inspirasjon å møte andre ungdommer som holder høyt nivå, sier Vik.

- Er det vanlig at så unge talenter blir invitert til å trene med storklubber som Barcelona?

- Jeg har hørt om andre talenter som har gjort lignende ting, men det har gått stille for seg. Det er få som i så ung alder signerer for slike storklubber. I England er de for eksempel 16 år før de signerer, sier Vik til VG Nett.

- Det er ofte vanskelig å vite om det er klubben som inviterer eller om det var gjennom tips, men uansett er dette en stor mulighet for Botheim, sier Solution-speideren til VG Nett.

Gleder seg

Hovedpersonen selv er naturlig nok oppspilt over muligheten han nå får hos Barcelona.

- Mange har sagt at jeg har et talent, og dette talentet må jeg utvikle. Men jeg gleder meg til å se verdens beste spillere på min alder og finne ut hvordan jeg kan bli bedre enn dem, sier 11-åringen til Lyns hjemmeside.

Flere talenter på vei ut

Botheim er ikke den eneste Lyn-spilleren som har tiltrukket seg oppmerksomhet fra noen av verdens største fotballklubber. I fjor ble Mats Møller Dæhli klar for Manchester United, og nå meldes Strømsgodset Bersant Celina (15) klar for Manchester City.

Celina har takket ja til en treårig lærlingkontrakt ifølge Drammens Tidende.

- Dette er en guttedrøm som går i oppfyllelse. Jeg tror det kommer til å bli veldig bra for meg, sier Celina til Drammens Tidende.

Mjøndalens talent Martin Rønning Ovenstad skal også ha mottatt kontraktstilbud fra Twente og Strømsgodset.

- Det har vært stor interesse for ham den siste tiden, og Twente har vært på banen i et halvt år, men jeg vet foreløpig ikke mer enn at det som har stått i avisene, sier Mjøndalen-trener Vegard Hansen til VG Nett.

Overfor NRK bekrefter Rønning Ovenstad at han vært i Twente på et treningsopphold, og at tilbudet frister veldig, mens Hansen håper han tar en sesong til i Mjøndalen for fortsatt utvikling.

PS! I samarbeid med Strive ser du 2 kamper fra storturneringen ICC på VG+ i sommer. (Redaksjonelt samarbeid)

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder