Fansen betalte for helten: – Rørende

(Sarpsborg - Brann 1-0) Det måte en innsamlingsaksjon til for å få Pål Alexander Kirkevold (25) til å bli i Sarpsborg ut sesongen. Mot Brann startet han nedbetalingen.

Artikkelen er over tre år gammel

Spissmakker Patrick Mortensen hadde misset tre store sjanser da Kristoffer Tokstads innlegg traff Pål Alexander Kirkevold etter en drøy time.

25-åringen stakk frem foten og styrte inn det som skulle vise seg å bli vinnermålet mot et redusert Brann-lag.

– Det var litt ekstra deilig siden mye annet ikke satt. Målet var viktig for meg og tre poeng var ekstremt viktig i dag, sier Kirkevold til TV 2.

VG LIVE: Vi fulgte kampen minutt for minutt!

Kirkevold er fortsatt Hobros eiendom, men ble hentet på lån som en nødløsning 31. mars da begge Sarpsborg 08s spisser slet med skader.

Innsamlingsaksjon

Spissen skulle etter planen tilbake til Danmark i sommer, men etter en innsamlingsaksjon der supporterne bidro med 250.000 kroner på bare noen få dager, ble Kirkevold-lånet forlenget til serieslutt.

– Det har vært helt overveldende respons. Jeg fikk beskjed om innsamlingsaksjonen over telefon, og det var rørende hele opplegget. Da er det deilig å gi noe tilbake med et mål. Sarpsborg har vært en deilig opptur og en fin opplevelse, sier Kirkevold.

– Pål ville tilbake og vi ville ha ham og fansen ville ha ham. Alle er fornøyd med dette. Når han i tillegg scorer mål og blir helten er det gøy for oss alle, sier trener Geir Bakke.

Kirkevolds fulltreffer betyr at Sarpsborg nå er nummer åtte med kun ett poeng opp til Brann, to til Molde og fire til tredjeplasserte Viking.

– Det er stort sett jevne kamper i Tippeligaen. Hvis vi kan ta steg og bli litt skarpere på noen ting må vi ha ambisjoner om å se opp og frem, sier Bakke.

Barmen som stopper

Kollega Lars Arne Nilsen måtte flytte ned Kristoffer Barmen på uvant stopperplass i Sarpsborg og manglet flere sentrale spillere, men Brann hang godt med før pause og kunne også tatt ledelsen da Deyver Vegas forsøk ble reddet på streken.

Sarpsborg og Patrick Mortensen tok over og dansken fikk tre gode muligheter til å score med hodet før Kirkevold avgjorde. Resten av kampen hadde sarpingene brukbar kontroll.

– Sarpsborg var bedre enn oss på den siste tredjedelen og skapte litt flere sjanser enn oss. Sånn sett kan man si det var fortjent, men jeg syns vi spilte en bra bortekamp. Det ble likevel litt for få sjanser, sier Brann-treneren.

Husker du denne? «De Gea-feilen» stoppet Kirkevolds overgang

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder