VÅLERENGA-AKTUELL: Ronny Deila sier han snakker med Vålerenga. Her fra tiden som Celtic-manager. Foto: Bjørn S. Delebekk VG

Deila om VIF-jobben: – Alle skjønner jo at vi har en dialog, og den er god

For første gang snakker Ronny Deila (40) om interessen fra Vålerenga. Han sier det kan komme en avgjørelse denne uken.

Artikkelen er over tre år gammel

– Jeg ønsker ikke å si så mye om den saken. Alle skjønner jo at vi har en dialog, og den er god. Men det er ikke slik at jeg allerede har sagt ja til å trene Vålerenga fra januar, sier Ronny Deila til lokalavisen Varden.

Les også: RBK-Kåre mener Deila er «bra for Vålerenga»

– Avgjørelse ganske raskt

I onsdagens papiravis åpner telemarkingen litt opp om fremtiden og spekulasjonene rundt hans tilbakekomst til norsk fotball og Vålerenga. Mandag kunne VG melde at Strømsgodsets daglige leder, Erik Espeseth, var på vei over i tilsvarende stilling i hovedstadsklubben. Samt at Vålerenga også var i dialog om å hente Deila som ny hovedtrener. Espeseth og Deila hadde stor suksess de årene de jobbet sammen i Drammen - noe som kulminerte i seriegull i 2013.

Den tidligere Celtic-treneren forteller til avisen at han er sugen på å starte i en ny trenerjobb.

– Først var jeg i Odd i 12-13 år, ett år i Viking, ni år i Strømsgodset og disse to årene i Skottland. Jeg vet jo hva jeg liker. Det er prosjektet som er viktig. Jeg må komme på jobb hver eneste dag og føle at vi bygger noe, skaper ett eller annet stort. Det må gjøres sammen med dyktige mennesker, sier Deila.

– Når tar du et valg?

– Jeg må ta en avgjørelse ganske raskt, kanskje denne uken. Nå smeller det. Det ser du jo på alle telefonene, forteller Deila til Varden.

OPPSLAG ONSDAG: Varden, lokalavisa i Telemark, har fått et intervju med en av landets mest omtalte trenerprofiler. Foto: Varden

Avisen skriver også at han og hans colombianske samboer, Ana Quintero, snart venter barn og flytter til Norge. I tillegg er planen å jobbe for TV 2s Premier League-sendinger i høst.

VG Pluss fra juni: Deila vil på stjernetrener-turné

– Forbli en toppklubb

Foruten å ha figurert som TV 2-ekspert under EM, har Ronny Deila vært arbeidsledig siden sesongslutt i Skottland i mai. Da takket telemarkingen for seg hos Celtic etter to sesonger som endte med et cupgull og to seriemesterskap. Men mangel på spill i Champions League var trolig med på å besegle Deilas skotske eventyr.

Nå tyder det meste på et comeback i Tippeligaen. Spørsmålet er om det skjer nå i høst eller etter sesongen. Etter at halvparten av kampene er spilt ligger Vålerenga nest sist på tabellen med 11 poeng. Kjetil Rekdal og hans spillere er under hardt press. Etter det VG erfarer er Rekdal tiltenkt en rolle som sportssjef om Deila tar over hans jobb som hovedtrener.

Bakgrunn: VG erfarer: Deila nærmer seg Vålerenga

Tirsdag kveld kunngjorde Vålerenga at Deilas eks-sjef, Espeseth, blir ny daglig leder på Valle.

– Vi skal jobbe for at Vålerenga skal bli en stabil toppklubb i løpet av noen år. Vi skal sette en strategi for å nå dette, gjennomgå alle områder i klubben, og sørge for å bygge klubben slik at den kan forbli en toppklubb over tid. Vålerenga er en av klubbene i Norge med det største potensialet for å lykkes, men vi skal sammen nå gjøre et solid stykke arbeid. Det er ikke gjort i løpet av noen uker og måneder, det er hardt arbeid over lang tid, og noe jeg er klar til å ta ansvar for, sa Espeseth i en pressemelding.

SNART KOLLEGAER?: Ronny Deila (t.v.) og Kjetil Rekdal etter en tidligere duell mellom de to i Tippeligaen. Foto: Håkon Mosvold Larsen NTB scanpix

Storsatsing

Vålerenga ruster seg nå for en storsatsing for å få klubben opp mot toppen av norsk fotball igjen. Om et år skal ny stadion stå klar på Valle Hovin.

Ekspert: – Finner klubben en løsning som Kjetil og Ronny er happy med, er det bra

Ansettelsen av Espeseth, og eventuelt Deila, er viktige ledd i Vålerengas arbeid med å sette sammen en ny administrativ ledelse for å få klubben på skinner, både sportslig og økonomisk, slik hovedaksjonær og pengesekk Tor Olav Trøim garanterte overfor VG i mai.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder