VG på besøk hos Norges mestscorende utenlandsproff før kveldens CL-finale

I PERLEHUMØR: Ada Hegerberg utenfor katedralen i Lyon. Foto: Håvard Rønning, VG

Finaleklare Ada (20): – Verdig vinner på alle vis

LYON (VG) Nå som hun kan nå toppen i en alder av 20 år, er det ikke så rart at Ada Hegerberg koster på seg et bredt glis.

  • Jon Martin Henriksen

Artikkelen er over fire år gammel

For 20-åringen både ler og smiler mye da hun tar med VG på rundtur i Lyon. Den vakre byen i sydøst av Frankrike er ikke bare kjent for å servere noen landets beste matretter, men har også et fotballag som faller i smak. Og i sentrum for en sesong som kan krones med tre titler, står Ada Hegerberg med sine vanvittige 52 scoringer.

VG LIVE følger finalen direkte fra 18.00.

- Det er steinkult å se at det gir resultater etter mange år med egentrening og hardt arbeid. Man må ha en «craziness» i hodet til å bli bedre. Det er det som driver meg, for det stopper ikke her. Jeg føler at jeg har en jækla driv i meg denne sesongen, så jeg ser ingen grenser.

Hun bestiller en salat og en vannflaske med bobler på flytende fransk. Glosene sitter nå såpass godt at hun har gjestet TV-programmer i Frankrike. På treningsfeltet – ved siden av den aldrende arenaen Stade de Gerland – er det Hegerberg som er blant de mest lydhøre i den seiersvante Lyon-troppen. VG fikk være tilskuer dagen før et av mange viktige kamper i mai.

Jakter trippel

- Det er veldig bra her. Det å ha en så fin by med denne kulturen hjelper meg veldig til å være den jeg vil være på banen også. Jeg slapper 100 prosent av utenfor og har et liv her. Det er veldig viktig for meg. Klubben har en stor posisjon i byen også, sier Hegerberg, som i fjor undertegnet en kontrakt som gjelder ut 2019.

Seriemesterskapet er allerede i boks. Denne helgen kan trofé nummer to spikres i den franske cupfinalen mot Montpellier. Deretter venter det aller viktigste: Champions League-finalen mot tyske Wolfsburg 26.mai i Italia. I sistnevnte turnering er Ada Hegerberg toppscorer med 12 mål.

- Å vinne alt har vært målet fra starten av. Det er lett å si det, men det kreves veldig mye hardt arbeid å klare det. Det er en lang sesong og så mye som går gjennom hodet, så det vil være hardt arbeid som vil gjøre at vi kan nå det. Vi legger utrolig høyt press på oss selv hver uke. Om vi står igjen med tre pokaler til slutt, så er det fortjent. Det er jo nå de store utfordringene kommer. Det er nå vi må holde hodet kaldt.

- Fantastisk

Landslagssjef Roger Finjord har allerede ymtet frempå om at Hegerberg kan stikke av med prisen som verdens beste fotballspiller.

- Det kan bli vanskelig når man ikke går langt i de internasjonale mesterskapene. Men det hun har gjort her i klubben er helt fantastisk. Hun har i hvert fall alle mulige forutsetninger til å bli det en dag. Hun er bare 20 år og har tiden foran seg, men jeg synes hun er en verdig vinner på alle mulige vis, sier «dronningen av kvinnefotball», svenske Lotta Schelin.

Sammen har den erfarne angriperen fra Sverige har Hegerberg banket inn scoringer fra alle kanter.

- Det gir meg gåsehud. Hun har vært et stort idol siden jeg var liten. Det at jeg har fått komme hit å spille i samme klubb som henne og tillegg bli kompiser, er skikkelig spesielt for meg, sier Hegerberg om rosen fra Schelin, som etter mange sesonger i Lyon trolig forlater klubben i sommer.

FINALEKLAR: Ada Hegerberg jubler etter å ha slått PSG i semifinalen av Champions League. Foto: Romain Lafabregue Afp

Ambisjoner

Selv tror også den norske spissen at det blir vrient å gå til topps allerede i år.

- Champions League blir min arena for å vise hvor jeg står blant mengden. Selvfølgelig er det et naturlig mål når man spiller på dette nivået. Samtidig går jeg ikke rundt og sier at jeg skal bli verdens beste fotballspiller. Jeg føler det blir feil fokus. Jeg har store ambisjoner som jeg holder inni meg, og så skal jeg prøve å vise frem hvor langt jeg kan ta det.

Foran 22 000 tilskuere banket Lyon erkefiende PSG i semifinalen av Champions League med sifrene 7-0. Hun kan være med på å vinne alt som klubbspiller i en alder av 20 år.

-For egen del er det et tema jeg tenker mye på og snakker med folk rundt meg om. Om hva som skal til for å ha den driven for å ta det videre. Det føler jeg at jeg har nå, for man får en utrolig motivasjon av å være med på dette. Jeg tror ikke folk hjemme helt vet hvor stort dette er. Derfor får man lyst til å være med på dette så lenge som mulig.

Flere artikler

  1. Pluss content

    Ada Hegerberg: – Man må ha en «craziness» i hodet til å bli bedre

  2. BBC kårer Ada Hegerberg som best i verden

  3. Her er Hegerberg tilbake i Norge – nekter å snakke om landslaget

  4. Hegerberg blir ikke årets spiller i verden: – Hun burde vært på listen

  5. Overbevist om at Hegerberg sikrer seg mesterlig scoringsrekord

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder