IKKE TIL Å TRO: Premier League-toppscorer Jamie Vardy er selve bildet på den utrolige Leicester-suksessen. Her har han scoret i sin ellevte kamp på rad - mot Manchester United.
IKKE TIL Å TRO: Premier League-toppscorer Jamie Vardy er selve bildet på den utrolige Leicester-suksessen. Her har han scoret i sin ellevte kamp på rad - mot Manchester United. Foto: Rui Vieira , Ap

Norske Leicester-supportere nekter å tro at suksessen vil vare

– Uvirkelig! Vilt! Utenfor kroppen-følelse!

FOTBALL

De har stort sett fått juling i 40 år. Nå har det vært
julaften i flere måneder for Leicester-supporterne. Kanskje varer det helt til påske – og enda litt lenger?

  • Morten Stokstad
Publisert:

Den lille menigheten av norske Leicester-fans tror nesten ikke det er sant. Og de tør i hvert fall ikke tro at suksessen vil vare.

Les også: Norske Tor-Kristian Karlsen hentet Leicester-manageren

– På det verste var vi syv-åtte stykker

– Vi startet supporterklubben i 1994. På det verste var vi syv-åtte stykker. Da var det tungt. Nå er vi cirka 160 medlemmer og leder Premier League. Det er så vilt, atte, sier Per Arne Hansen, lederen av Leicester Citys skandinaviske supporterklubb.

– Det er litt uvirkelig for oss som har levd et liv i skyggen av alt som er. Jeg ble fan av Leicester i 1972. Da var det litt gøy – for da hadde Leicester et veldig bra lag. Etter det har det vært mye rart, sier Ivar Tisthammer, såpass die hard-supporter at han har fått navnet sitt murt inn på King Power Stadium.

Husker du denne? Se Eggen skjelle ut Leicester...

– Det er litt utenfor kroppen-følelse. Du tror egentlig ikke på det. Du tror at det snart kommer en kjempesmell der alt rakner. Du tar ikke av. Du gleder deg fra dag til dag. Tenker at det er noe som garantert ikke varer. Men til og med jeg begynner å tro på at vi klarer å redde kontrakten i år, sier Per Tandberg.

Fått med deg denne? Ranieri hevder ingen har råd til å kjøpe stjernene

40 years of hurt

Alle tre er middelaldrende menn som ved en tilfeldighet begynte å holde med Leicester på første halvdel av 1970-tallet da tippekampen ofte ble vist fra Midlands-området, og heltene var Keith Weller og superkule Frank Worthington.

– Det var gutta, det. Jeg så de spille mot Odd i Skien i 1976. Leicester vant 4-1, sier Per Arne Hansen.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Med unntak av en opptur under Martin O’Neill på slutten av 1990-tallet har det ikke vært spesielt kult å være Leicester-supporter.

Før nå.

– Jeg hadde med en Liverpool-supporter på kampen mot Chelsea. Han sa at han nesten aldri hadde opplevd lignende stemning. Det tok ett minutt etter Chelseas redusering før supporterne igjen løftet spillerne frem. Det var helt uvirkelig. Jeg har vært leicester-supporter i 45 år, og det som skjer nå er uten tvil høydepunktet, sier Hansen, til daglig ansatt i Notodden Fotballklubb – også et stykke fra «Top of the Pops».

– Omtrent det eneste Leicester er blitt husket for mellom Worthington-tiden og nå er den famøse fylleoppførselen på La Manga. Den som Nils Arne Eggen drar frem hver gang han skal fortelle hvor håpløs engelsk fotball er. Leicester er vel det eneste laget som er kastet ut av La Manga før de sjekket inn, sier Per Tandberg.

Husker du denne? VG var til stede da Leicester-spillerne gikk på fylla

Suksessen skaper nye supportere

– Dette viser jo at fotballen er uforutsigbar. Og at alle og enhver har muligheten til å nå langt, mener Tisthammer, som driver nettstedet filbertway.com.

– Jeg har drevet den nettsiden siden 1999 i samarbeid med supporterklubben i Skandinavia. Jeg skriver alt på engelsk, og nå som laget har blitt så bra er responsen helt enorm, forteller Sandefjord-mannen.

VG Live: Følg Everton-Leicester 16.00

Han priser seg lykkelig over at suksessen også har rekruttert noen nye Leicester-supportere som kan holde liv i det norske miljøet.

– De fleste av oss har jo vært med siden 1960- og 70- tallet. Nå har det kommet inn noen 12-13-14-åringer som kan skape videre liv.

– Hvor lenge kan Leicester kjempe i toppen denne sesongen da?

– Vi er ni poeng foran Tottenham på femteplass. Det er et greit forsprang nå som vi møter Everton, Liverpool og Manchester City. Utfallet i de kampene vil fortelle hvor det ender. Det er lov å drømme om en Champions League-plass neste år. Vi rykker i hvert fall ikke ned, svarer Ivar Tisthammer.

Les også: Ble tilbudt Mahrez – svarte med idiotbemerkning

Her kan du lese mer om