PUNKTERTE: Joel Campbell feirer etter å ha satt inn 3-0-scoringen et kvarter før slutt. Foto: Alan Walter , Reuters

Arsenal vant sin femte strake ligakamp

Manchester United snublet i London

Leicester med sterk borteseier

(Swansea-Arsenal 0-3) Joel Campbell (23) scoret i sin første Premier League-kamp fra start da Swansea ble knust i Wales.

  • Stine Løvmo Lie
  • Erik Haugen Aspaas
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Men det så ikke så lovende ut for Arsene Wengers gutter. London-laget var en skygge av seg selv de første 45 minuttene, og det var hjemmelaget som var nærmest scoring i den meget tamme forestillingen på Liberty Stadium.

Bafétimbi Gomis hadde flere gode muligheter, men det ville seg ikke.

VG LIVE: Slik var kampen

Etter hvilen var det en mye kvikkere Arsenal-utgave som entret banen, og bare minutter ut i omgangen stanget formspiller Olivier Giroud gjestene i føringen. Laurent Koscielny doblet etter en svak involvering av Lukasz Fabianski, før nevnte Campbell fikk æren av å punktere i sin første ligakamp fra start.

Det betyr at Arsenal ligger på andreplass på tabellen, a poeng med Manchester City, men med svakere målforskjell enn de lyseblå.

– De tok seks poeng fra oss forrige sesong, og det viser at vi har utviklet oss. I den andre omgangen var vi et annet lag. Etter vi scoret det første målet, handlet alt om oss, og det var bare ett vinnerlag på banen, oppsummerer Arsene Wenger ifølge BBC.

LES OGSÅ: City slapp med skrekken etter Harts giganttabbe

United sliter med å score

Manchester United fikk det ikke til å stemme på besøk hos Crystal Palace i ettermiddag. Begge lag hadde store sjanser, men til ingen nytte.

Det har altså vært en tung uke for Louis van Gaal og hans menn. Først røk de ut mot Championship-laget Middlesbrough på straffer og i dag klarte de bare 0-0 borte mot Crystal Palace. Tar vi med kampen mot ManchesterCity, har United nå spilt tre 0-0-kamper på rad for første gang siden januar 2005.

På Selhurst Park kunne de fort også reist hjem fra London uten et eneste poeng, hadde Yohan Cabaye klart å styre ballen på mål fra fem meter i det 72. minutt.

MÅLTØRKE: Wayne Rooney og Manchester United Foto: Olly Greenwood , Afp

– Vi kom hit i dag for å ta tre poeng, men det klarte vi ikke. Nå er det viktig at vi holder oppe troen på oss selv, for vi scorer noen fantastiske mål på trening, sier Morgan Schneiderlin til Sky Sports etter kampen.

LES OGSÅ: Tror United scorer for lite til å ta gull

Ustoppelige Vardy

Dermed passeres Louis van Gaal og co. av Leicester, som vant 3-2 borte mot West Bromwich. Salomón Rondón sendte vertene i føringen etter en halvtime, før Riyad Mahrez snudde kampen for Leicester. Ustoppelige Jamie Vardy økte gjestenes ledelse da et lite kvarter gjensto, men Rickie Lambert ga West Brom poenghåp igjen da han reduserte før slutt.

VG PLUSS: De ukjente toppscorerne

Dessverre for vertene ble det kampens siste mål, og Leicester klatret opp til tredjeplass på tabellen etter elleve serierunder. Vardy har nå scoret i smått utrolige åtte Premier League-kamper på rad. Rekorden har Ruud van Nistelrooy med ti.

– Dersom jeg scorer i rekordmange Premier League-kamper på rad, vil det være en stor ære, sier Vardy.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool88002061424
2Manchester City96122992019
3Leicester City9522168817
4Chelsea95221914517
5Arsenal84311311215
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder