Tryggere, mer avslappet og aktiv på treningsfeltet

Hareide tror nedturen kan ha gjort Solskjær bedre

LÆREREN SLO ELEVEN: Åge Hareide og Malmö slo Ole Gunnar Solskjær og Molde 3-1 i en treningskamp i går. For 20 år siden fikk Solskjær sitt gjennombrudd under Hareide i Molde. Foto: Thomas Sjørup ,

Slik er «nye Solskjær» i Molde

MALMÖ (VG) (Malmö – Molde 3-1) Det er en «ny» Ole
Gunnar Solskjær (42) som har tatt fatt på sin andre trenerperiode i Molde.

 • Morten Stokstad

Artikkelen er over fire år gammel

Keepertrener Per Magne Misund forteller om en roligere Solskjær som fremstår tryggere på seg selv. Ni vanskelige måneder i Cardiff og ett friår har utvilsomt gjort noe med mannen som stort sett bare har hatt medgang som spiller og trener siden gjennombruddet for Molde i 1995.

Les også: Slik er den nye Solskjær-avtalen

– Nå er jeg mer avslappet

Ole Gunnar Solskjær er enig i at han har en annen inngang til MFK-jobben nå enn foran 2011-sesongen. Da innførte han en liten revolusjon i klubben som førte til det første seriegullet.

– Nå har jeg jo kommet inn i et lag og et team som har jobbet mye sammen. Jeg følte ikke for å komme inn og forandre for mye til å begynne med. Så blir det enda mer mitt lag til neste år. Men så har jeg lært mye i løpet av de tre årene i Molde, ett år i Cardiff og ett år fri. Da jeg kom til Molde var jeg bestemt på at jeg skulle til Premier League igjen. Nå er jeg mer avslappet til det, sier Solskjær til VG.

– Gjør det deg til en bedre trener?

– Jeg får nå håpe det. Jeg blir mer trener enn det jeg var tidligere. Mer på feltet. Jeg savnet jo det etter hvert, svarer den tidligere Manchester United-spilleren.

Hareide advarer mot «napoleonisme»

I treningskampen mot Malmö og Åge Hareide, mannen som ga ham sjansen på toppnivå, fikk Solskjær se et Molde som var best i første omgang. Fredrik Gulbrandsen var, ifølge seg selv, akkurat borti ballen som ga gjestene ledelsen på Etzaz Hussains pasning, men Champions League-deltageren var hakket hvassere enn Europa League-representanten etter pause.

Hareide tror nedturen i Cardiff kan ha hatt en positiv innvirkning på treneren Solskjær.

Les også: Solskjær rykket ned med Cardiff

– Du blir best av medgang, men det er farlig å være for lenge i solen. For da blir du brent. Du kan få en «napoleonisme» over deg. Du tror du kan vinne alt. Det er mange trenere som har fått det. Og da får du livet mitt i fleisen. Det kan være godt å reflektere over hvor små disse marginene er, sier Åge Hareide til VG.

Artikkelen fortsetter under bildet.

SÅ KAMPEN FRA PRESSETRIBUNEN: Ole Gunnar Solskjær fulgte kampen fra pressetribunen sammen med trenerkollegaene Trond Strand (t.v), Per Magne Misund og Erling Moe. Foran: Etzaz Hussain, Fredrik Gulbrandsen og Vegard Forren. Foto: Thomas Sjørup ,

Uten de tidligere støttespillerne Mark Dempsey og Richard Hartis ved sin side involverer også Solskjær seg mer på feltet.

– Ja, det blir jo det. Selv om Erling (Moe), Trond (Strande) og Thomas (Mork) får gjort mye, de også. Jeg har mer timer på baken de siste årene, og jeg har mer lyst til å være der også, forteller 42-åringen.

– Han vil nok kanskje bidra hakket mer på feltet. Og det er positivt. For han har mye å komme med. Han har nok lært en god del de siste årene. Det gleder vi oss til å lære mye av også, sier Vegard Forren.

PS! Åge Hareide leder Malmö i sin siste kamp mot Real Madrid på tirsdag, men hevder fortsatt at han ikke vet om han blir ny dansk landslagssjef. - Enten blir det en lang ferie frem til sommeren. Det kan være godt, det også. Eller så kan det bli ting som skjer tidligere, sier han i et større VG-intervju.

Les også

 1. Slo Solskjær og Molde i den siste hjemmekampen: Hareide: Malmö tilført en halv milliard

  MALMÖ (VG) (Malmö - Molde 3-1) Åge Hareide (62) er strålende fornøyd med den økonomiske boosten han har vært med…
 2. Elkjær til VG: – Mange er skeptiske til Hareide

  MALMÖ (VG) Preben Elkjær (58) varsler om en massiv dansk…
 3. Hareide er ferdig i Malmö

  Åge Hareide (62) gir seg som Malmö-trener etter tirsdagens Champions League-kamp mot Real Madrid.
 4. Solskjær om Vardy: - Veldig imponert

  MOLDE (VG) Leicester City-spilleren Jamie Vardy kan bli historisk om han scorer mot Manchester United i dag.
 5. Kan miste de gjenstående Europa League-kampene: - Dritkipt

  MOLDE (VG) (Molde - Fenerbahce 0-2) Knut Olav Rindarøy fikk direkte rødt mot Fenerbahce.
 6. Dette hvisket Zlatan til Bianca (8) før Malmö-kampen

  Kampen mellom Malmö og PSG ble en drømmekveld for Zlatan Ibrahimovic (34).

Mer om

 1. Molde FK
 2. Svensk fotball

Flere artikler

 1. Hareide vil ikke spå Solskjær-suksess

 2. Solskjær benekter Malmö-møter

 3. Gjelsten til VG: – Målet er Champions League

 4. Stefan Johansen om Solskjær-returen: – En veldig god signering

 5. Åge Hareide om Solskjær: – Jeg tror han kommer til å snu det

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder