PÅ ETTERSKUDD: Håvard Nordtveit hadde en stri tørn i serieåpningen for West Ham mot Eden Hazard og Chelsea. Fra sin posisjon som midtbaneanker kom han aldri inn i kampen og hadde flere svake balltap. Foto: Terje Bringedal

Nordtveit skuffet i Premier League-debuten

West Ham-manager Bilic til VG: – Han er en klassespiller

LONDON/OSLO (VG) (Chelsea – West Ham 2-1) Ni år etter at han ble solgt til Arsenal fikk Håvard Nordtveit (26) realisert guttedrømmen om Premier League – som West Ham-spiller.

Men debuten i verdens mest prestisjefulle fotballiga ble ingen himmelsk opplevelse for nordmannen. Som midtbaneanker i West Hams 4-5-1-formasjon lyktes han med lite, hadde flere svake involveringer og virket litt preget av begivenheten – med landslagssjef Per-Mathias Høgmo på tribunen.

– Jeg synes han sleit med ballen, vurderte Ronny Deila i TV 2s Premier League-studio – og konkluderte med at Nordtveit var litt for forsiktig og hadde litt nybegynnernerver.

Husker du denne? Håvard Nordtveit fra Haugesund til Arsenal

Ble byttet ut etter 67 minutter

Høgmo ser nok uansett på vestlendingen som midtstopper for Norge, og Nordtveit spilte seg i hvert fall ikke nærmere en midtbaneplass i VM-kvalifiseringskampen mot Tyskland 4. september.

NORDMANN NUMMER 64: Kaptein Mark Noble ga Håvard Nordtveit et vennskapelig klapp på ryggen før Premier League-debuten. 26-åringen ble den 64. nordmann som spilte i den øverste divisjonen i England. Foto: MORTEN STOKSTAD VG

Den tidligere Borussia Mönchengladbach-spilleren var ikke den eneste som slet på et baktungt West Ham. Laget fra Øst-London kom åpenbart til Stamford Bridge med et håp om å forsvare seg til ett poeng. Den planen holdt i en omgang og et par-tre minutter.

Da klønet Michail Antonio det ordentlig til. Først mistet han ballen håpløst til Cesar Azpilicueta like utenfor egen 16-meter. Så skulle han rette opp med å vinne tilbake ballen, men endte opp med en enda mer klønete inngripen. Og lagde straffespark.

Eden Hazard banket ballen hardt og høyt midt i mål til en fortjent Chelsea-ledelse.

– Det er godt å være tilbake foran våre egne supportere. Den første kampen er alltid viktig. Vi gjorde det veldig bra, og spilte som tigere i 90 minutter, sier Eden Hazard i et intervju med Sky Sports vist på TV 2s Premier League-kanal.

Etter 67 minutter ble Nordtveit tatt av banen til fordel for Dimitri Payet. Frankrike-stjernen ble hvilt fra start i serieåpningen og West Ham klarte faktisk ikke å skape en eneste sjanse før han kom på banen.

Også på Twitter fikk Nordtveit gjennomgå etter en debut som i rettferdighetens navn må sies å være heller svak.

Etter kampen ville ikke manager Slaven Bilic si så mye om Nordtveits innsats i Premier League-debuten. Han var mer opptatt av å snakke om nordmannens egenskaper.

– Han er en klassespiller som har mye erfaring og kan gi oss balanse i laget. Han har en god pasningsfot. Jeg vil ikke snakke om individuelle prestasjoner i kampen. Men vi spilte ikke slik jeg forventet bortsett fra i de 10-15 første minuttene og på slutten av kampen, sier West Ham-sjefen til VG.

Etter 77 minutter fikk han se at laget hans utlignet omtrent ut av ingenting. Et Dimitri Payet-frispark gikk til corner, og på det påfølgende hjørnesparket skjøt midtstopper John Collins ballen i mål. På bortelagets første målsjanse i kampen.

Les også: Nordtveit til West Ham: – Jeg hadde mange tilbud

Costa matchvinner – Conte publikumsvinner

Etter det så West Ham lenge ut til å ro i land det ene poenget de kom for. Men i det 89. minutt viste Diego Costa hvilken strålende spiss han er. Tidligere i kampen hadde han bjeffet rundt i kjent stil – og var nær ved å få sitt andre gule kort for kvelden da han taklet West Ham-keeper Adrian midtveis i andre omgang – men helt på tampen hamret han løs på ballen fra like utenfor 16-meteren. Den gikk under målscorer Collins og i det lengste hjørnet bak Adrian.

– Han skulle vært utvist, konkluderte Petter Myhre i TV 2s Premier League-studio.

HELDIG CHELSEA-LAG: Diego Costa jubler for scoring på Stamford Brigde i sluttminuttene. Foto: Frank Augstein AP

Stamford Bridge eksploderte, og på sidelinjen sprellet Antonio Conte mest av alle. Chelseas nye italienske manager viste med all tydelighet hvor mye seieren i Premier League-åpningen betydde. I jubelscenene la han inn en «high five»-runde til publikum på første rad.

– Det var veldig viktig å få en god start. Vi begynte ikke bra i fjor. Dette er innsatsen og engasjementet vi ønsker, sier Chelsea-stopper John Terry til Sky Sports.

Les også: Wenger er rundens største taper

For øvrig: Fra VGs presseplass ni rader bak trenerbenken var det interessant å observere de to dresskledde managerne på sidelinjen. Hverken Conte eller kroatiske Slaven Bilic skal beskyldes for påtatt autoritet.

Ingen sto med en perm og noterte målsjanser heller.

Etter kampen var det kun Antonio Conte som kunne juble. Intenst.

Han så ut som en publikumsfavoritt fra kamp én på Stamford Bridge.

– Laget spilte en god kamp med fantastisk intensitet og innsats. Det er viktig å få den rette intensiteten. Vi vet at vi kan bli bedre, men i dag er jeg fornøyd. Seieren var fortjent, sier Conte til Sky Sports.

På spørsmål om Diego Costa var heldig som fikk bli på banen, svarte Conte først at han ikke så situasjonen.

– Jeg så at han la press på keeperen, og prøvde å ta ballen. Etter min mening tok dommeren den rette beslutningen, sa han etter hvert.

Om sitt første møte med Premier League sier Conte:

– Det er en fantastisk atmosfære, og jeg vil si takk til fansen fordi de støttet laget til siste slutt.

West Ham-sjef Slaven Bilic mener Costa var heldig som ikke fikk sitt andre gule kort.

– Han var sent ute og han kunne fått gult igjen. Men jeg er ikke frustrert over det. Jeg er frustrert over at vi slapp inn et sent mål.

Les også: Rennes-fans ønsker Ødegaard velkommen

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder