BARE NEVENE: Her smeller det. En sikkerhetsvakt på Maracana stadion i Panama City får inn en fulltreffer på Costa Rica-trener Paulo Wanchope. Foto:Handout,Reuters

Her havner Costa Rica-treneren i heftig slåsskamp

Wanchope sloss med sikkerhetsvakt under OL-kvalifisering

Trakk seg fra jobben dagen etter

Her slåss den tidligere Premier League-stjernen Paulo Wanchope (39) på bare nevene. Kort tid etterpå var han ferdig som landslagstrener for Costa Rica.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Det var ingen annen utvei.

– Vi er mennesker, men dessverre reagerte jeg på en uakseptabel måte sett fra den posisjonen jeg hadde, sier Paulo Wanschope.

Midt under tirsdagens OL-kvalifiseringen (U23) til neste års sommerleker i Rio de Janeiro mellom Panama og Costa Rica på Maracana stadion i Panama City barket Wanchope sammen med en sikkerhetsvakt idet han skulle ta seg inn på et område han angivelig ikke hadde adgang til.

Artikkelen forsetter under bildet

GAME OVER. Paulo Wanchope må holdes av sine egne. Sjokkerte spillere tar pause i oppvarmingen til OL-kvalifiseringen. Foto:Handout,Reuters

Wanchope dyttet til sikkerhetsvakten. Da eksploderte det i slag og spark. Fotballkjendisen tok brytetak, og prøvde å tvinge sikkerhetsvakten ned på et stolsete.

Les også: Slik feiret RBK-Gamboa VM-suksessen

Oppstyr

Etterpå ble et voldsomt oppstyr. Naturlig nok. Og Wanchope synes åpenbart at det var pinlig.

– Atmosfæren i fotball er tøff, og den er intens, men inntil dette skjedde klarte jeg å håndtere det. Man kan tolerere kommentarer fra reportere og folk i sosiale medier, og forholde seg rolig, men det er vanskelig ikke å reagere når noen legger hånden på deg, sier Wanschope.

Han kom med uttalelsene onsdag på en pressekonferanse i hovedstaden San Jose. Etter bare et halvt år i sjefsstolen hadde han beseglet sin egen skjebne.

Wanchope fikk jobben som landslagstrener for Costa Rica i februar. Under landets braksuksess i Brasil-VM i fjor – hvor eventyret varte helt til de tapte kvartfinalen på straffekonk mot Nederland – var han assistenten til Jorge Luis Pinto.

Flott karriere

– La ikke dette søle til alt det jeg har gjort for dere, sier Wanchope.

Som spiller hadde han en strålende karriere med spill blant annet for Manchester City, Derby County, West Ham og Malaga. På 73 landskamper scoret han 45 mål.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool23221054153967
2Manchester City24163565273851
3Leicester City24153652242848
4Chelsea2412484132940
5Manchester United249783629734
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder