Viking med i medaljekampen: – Seieren redder sesongen

Vidåpen kamp om Europa etter Viking-seier

STAVANGER (VG) (Viking – Stabæk 2-1) Vikings seier i
Stavanger sørger for at kampen om europacupplassene bak seriemester Rosenborg er helt åpen to runder før slutt.

  • Øyvind Jacobsen
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Premissene før kampen var klare. Viking måtte vinne for å ha heng på andre- og tredjeplassen som gir kvalifisering til Europaligaen, mens Stabæk helst burde unngå tap. Så gikk det akkurat slik.

VG Live: Slik slo Viking Stabæk i Stavanger

– Seieren i dag betyr alt. Det er riktignok to kamper igjen, men denne er med på å redde sesongen, sier Vikings André Danielsen til TV 2 etter 2-1 hjemme mot Stabæk.

Han sto bak hjemmelagets 1-0-mål. Luc Kassi sørget for balanse i kampen midtveis i førsteomgang, før Suleiman Abdullahi ordnet 2-1-seier.

– Dette var tungt, men endte i en fantastisk trepoenger. Nå er vi med der oppe igjen! sier Danielsen.

Viking-kapteinen: Ba dommeren smile – fikk gult kort

Viking åpnet oppgjøret forrykende og hadde allerede produsert en stor sjanse før høyreback Danielsen sendte vertene i ledelsen.

Danielsen, som ikke hadde scoret et spillemål siden kampen mot Stabæk på samme arena i fjor, har nå tre scoringer mot Stabæk de siste fem kampene.

For Viking gjenstår Molde og Mjøndalen før sesongen er over. Poeng der vil kunne sørge for medalje til Stavanger-laget.

– Det blir gøy på trening de neste dagene. Nå reiser vi opp til Molde fire poeng foran dem på tabellen. Får vi med oss noe derfra, kan det bli en forrykende avslutning på sesongen vår. Vi vinner fortjent mot Stabæk, sier Viking-Kjell Jonevret.

Det var nigerianske Samuel Adegbenro som gjorde forarbeidet til Danielsens mål. Høyrekanten hadde allerede satt Stabæk-keeper Mandé Sayouba på prøve med et skudd, og forsøkte seg igjen. Sayouba fikk en arm på skuddet, men Danielsen var først på returen og sendte hjemmelaget i ledelsen.

Jonevret i august: – Ingen nevner oss i medaljekampen

Kassi scoret for Stabæk

Etter 21 minutter burde og skulle det stått 2-0 i Stavanger. Suleiman Abdullahi kom helt alene mot mål, men valgte å passe til Jón Dadi Bödvarsson. Problemet var at pasningen var fryktelig svak og aldri traff islendingen.

Økonomisk krise i Viking: Treneren kuttet lønnen

Slikt straffer seg. Like etter utliknet Stabæk – og det på lekkert vis. El Ghanassy slo Luc Kassi gjennom etter fint kombinasjonsspill, og spissen fra Elfenbenkysten trillet ballen under Viking-keeper Iven Austbø til utlikning.

Viking var likevel det førende laget før pause, men var ikke kalde nok foran mål da de fikk sjansen, som da Zymer Bytyqi skjøt i nettveggen like før halvtidssignalet.

Abdullahi avgjorde

Stabæk virket godt fornøyde med ett poeng i Stavanger, og virket å ha lagt seg noe mer defensivt før 2. omgangen. Dermed fikk ikke Viking like mange overganger i omgang to.

Stabæk i juni: Var foran gullskjemaet fra 2008

Noen muligheter ble det likevel, og spesielt Jón Dadi Bödvarsson burde utnyttet noen målsjanser, men godt keeperspill og ditto svake valg av islendingen holdt Stabæk inne i oppgjøret.

Helt til det gjensto 20 minutter. Innbytter Steinthor Thorsteinsson forsøkte et skudd, men ballen traff ikke én, men to Stabæk-spillere, og landet hos Suleiman Abdullahi. Spissen hamret ballen i mål bak Sayouba til intens glede hos lagkameratene og de knappe 5000 tilskuerne som var møtt opp i Stavanger.

Stabæk måtte dermed framover, men fikk ikke etablert verken spill eller de store målsjansene, slik at kampen ebbet ut med hjemmeseier. Dermed er Stabæk nå for første gang på lenge nede på tredjeplass på tabellen med dårligere målforskjell enn Strømsgodset, og bare tre poeng foran Viking på femteplass.

– Jeg er ikke fornøyd med andreomgangen vår. Vi klarte aldri å slå tilbake som vi skulle. Perioder før pause er bra, men totalt sett er jeg ikke fornøyd med kampen. Vi merker at vi savner enkelte spillere i denne kampen, sier Stabæk-trener Bob Bradley.

– Dere var med i gullkampen lenge. Nå kan både sølv og bronse også ryke. Hvor stor skuffelse vil det være?

– Jeg er ingen spåmann. Det er to kamper igjen å spille. Det spørsmålet kan du stappe tilbake i skuffen din og komme tilbake med om to uker, sier Bradley, tydelig oppgitt.

VG oppdaterer artikkelen!

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder