TILBAKE I LANDSLAGSTØYET: Mats Møller Dæhli sammen med landslagssjef Per-Mathias Høgmo på en trening i september 2014. Foto: Bjørn S. Delebekk VG

Møller Dæhli mot fotballcomeback – blir med U21-landslaget

Deltar på treningsleir – kan spille kamp fredag

BRAGA (VG) God nyhet for skadeutsatte Mats Møller Dæhli (21): Freiburg-proffen blir med U21-landslaget på samling før privatlandskampen mot Bulgaria – der han kan gjøre et etterlengtet comeback på fotballbanen.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

U-landslagssjef Leif Gunnar Smerud bekrefter overfor VG at Dæhli blir med i troppen.

– Mats skal være med oss i hvert fall i Østerrike, der vi skal trene, før vi drar til Bulgaria. Han er på gang igjen, og da har vi valgt å ta ham med og kikke på ham, opplyser Smerud.

– Hvor sannsynlig er det han spiller kampen?

– I utgangspunktet skal han være med til Østerrike. Vi får se hvor han står, han har vært i trening og spilt litt kamper i vår, men fikk et tilbakefall, sier Smerud.

Les også: Her er flyttelandslaget

Fikk hjernerystelse

Dæhli fortalte selv til VG i begynnelsen av mai om småplager etter et langt avbrekk og en hjernerystelse som satte 21-åringen på vent.

I fjor høst var han gjennom en operasjon for «Jumper’s knee», en skade den tidligere Manchester United-akademispilleren har slitt med siden vinteren 2015.

– Men det er mulig at det også blir et fotballcomeback?

– Hvis alt fungerer og alt er bra, men det får vi komme tilbake til, svarer U21-landslagssjefen.

Etter planen får han ytterligere med seg fem av spillerne i A-landslagssjef Per-Mathias Høgmos tropp som nå er i Portugal.

U21-spillere i Portugal

Etter privatlandskampen på Estádio Do Dragão søndag kveld, reiser Ulrik Yttergård Jenssen, Iver Fossum, Anders Trondsen, Alexander Sørloth og Martin Samuelsen (alle potensielle landslagsdebutanter mot Portugal) også videre til U21-campen i Østerrike.

VG Live:

Vi følger Portugal-Norge – avspark 21.45!

– Vi må se an prestasjonene mot Portugal, men planen er at de kommer tilbake, sier Smerud.

Veton Berisha og Ole Selnæs er også i U21-alder, men forblir sammen A-landslaget, som skal møte Island og Belgia neste uke.

Etter sommeren spiller U21-landslaget andre del av EM-kvalifiseringen. I sin pulje er Norge nummer tre, ett poeng bak Sveits og fire poeng bak ledende England.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder