Vilhjalmsson senket gamleklubben: – Deilig å vinne

KRISTIANSAND (VG) (Start – Rosenborg 0-2) Den tidligere Start-spissen Matthias Vilhjalmsson ble avgjørende da et uvanlig blekt RBK-lag sikret seieren mot bunnlaget Start.

Cato Lorentz
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

For det var ikke Rosenborg på sitt beste som hadde tatt turen til Sør Arena og Kristiansand torsdag kveld. Det innrømmet også Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen overfor VG nett etter kampen.

– Dette var den beste seieren i 2016. Vi vinner 2-0 på en dag hvor vi ikke sprudler så mye. Det er de beste seirene, forteller han.

Etter en uvanlig svak første omgang av trønderne, våknet serielederen noe etter hvilen.

Men selv om de styrte kampen og skapte en del muligheter, fikk ikke RBK ballen i mål.

VG LIVE: Vi fulgte kampen her!

Ikke før det gjensto ti minutter på kampuret. Da slo høyreback og kaptein Jonas Svensson et presist innlegg fra høyresiden. Inni feltet ruvet den tidligere Start-spissen, Matthias Vilhjalmsson, høyest og stanget inn 1-0 forbi en utspilt Håkon Opdal.

– For meg er det utrolig viktig å ta vare på sjansen når jeg får den. Det gir meg selvtillit og kanskje også flere muligheter i kampene fremover. Jeg ønsker å spille så mye som mulig, sier Vilhjalmsson til VG nett.

Og islendingen følte ikke så mye på det at han scoret på mot gamleklubben.

- Det er slik det er. Jeg hadde det veldig fint i Start og jeg trives veldig godt i Kristiansand, men nå spiller jeg for Rosenborg og må gjøre alt jeg kan for dem. Men kanskje jeg må kjøpe hytte på Sørlandet, for det er ingen tvil om at det etr godt å komme tilbake hit, sier han.

Vilhjalmsson ga seg ikke med det ene målet. Tre minutter før slutt var islendingen på pletten igjen. Denne gangen var det Magnus Stamnestrø som fant spissen, og Vilhjalmsson var igjen uslåelig i luftrommet mot sin gamle klubb.

– Det var skrevet i bøkene at det skulle skje, smiler RBK-trener Kåre Ingebrigtsen.

Fremdeles uten seier

Start var absolutt med på notene mot Rosenborg, og lenge så det ikke ut som om det var bunnlaget mot serielederen i kveldssolen i Kristiansand.

Hjemmelaget skapte flere sjanser og kunne tatt ledelsen da Mathias Rasmussen kom alene med André Hansen tidlig i første omgang.

Men etter 80 minutter gasset Rosenborg opp, og Start virket mer og mer slitne.

– Planen var å slite dem ut. Vi mørner dem og er tålmodige og gjør det vi skal. Det er ikke noe gnistrende Rosenborg-lag, men det er viktig seier, sier Kåre Ingebrigtsen til TV 2.

0-2-tapet for RBK gjør at Start nå har spilt 25 seriekamper i eliteserien uten seier, og ligger nå helt sist på tabellen etter 10 serierunder med fattigslige fire poeng.

- Jeg følte vi gjorde en god kamp mot et godt lag i 80 minutter. Det er selvfølgelig kjedelig å tape etter å ha løpt og kjempet så hardt så lenge, men vi gjør en god kamp i store perioder. Det må vi ta med oss videre, sier Start-trener Steinar Pedersen til VG nett.

Blekt RBK før pause

Det var ingen stor forestilling mellom bunnlaget Start og serieleder Rosenborg før pause på Sør Arena.

RBK fremsto usedvanlig svake i pasningspillet og skapte vel ikke en eneste kvalifisert målsjanse på de første 45 minuttene.

Selv om bortelaget styrte det meste av banespillet, var det Start som var nærmest en scoring i 1. omgang.

Etter seks minutter sklitaklet Kristoffer Ajer ballen til Mathias Rasmussen som var på løp. Men alene mot André Hansen avsluttet unggutten for svakt og den tidligere Odd-keeperen fikk en grei oppgave med å avverge skuddet.

På overtid i 1. omgang testet Anders Konradsen skuddfoten mot Håkon Opdal i Start-målet, men avslutningen gikk en liten meter utenfor. Nærmere kom ikke RBK før hvilen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder